Håndbold

Sandra Toft forlader Danmark - skifter til Champions League-klub

Den danske landsholdskeeper Sandra Toft forlader Team Esbjerg efter to sæsoner i klubben og skifter til fransk håndbold.

29-årige Sandra Toft forlader Team Esbjerg til sommer. Den danske landsholdskeeper er ifølge TV 2 SPORTs oplysninger købt fri af den franske klub Brest Bretagne, der ligger nummer to i den bedste, franske liga.

Klubben har udnyttet en option i danskerens kontrakt, skriver Team Esbjerg på sin hjemmeside. Det forventes, at Toft præsenteres officielt i eftermiddag.

Sandra Toft har underskrevet en aftale for den kommende sæson med Brest, der også spiller med i Champions League, hvor de senest i weekenden tabte 24-28 på udebane til Odense.

- Det fremgår af min kontrakt med Team Esbjerg, at jeg kan købes fri, men det har været en enormt svær beslutning, og jeg har været i vildrede.

- På den ene side elsker jeg at være i klubben, og på den anden side er det tillokkende med et nyt udlandseventyr, siger Sandra Toft.

Cheftræner ærgrer sig

Team Esbjerg-træner Jesper Jensen ærgrer sig over, at Sandra Toft har valgt at skifte klub midt i en spændende opbygningsfase på vej mod nye mål.

- Sandra er et stort håndboldnavn, og hun fylder meget i Team Esbjerg. Sandra har en vindermentalitet, som kun ganske få er i besiddelse af, og hun vil efterlade et tomrum som både målvogter og menneske, siger Jesper Jensen.

Lyn-analyse

- Brest er en storsatsende klub med mange gode landsholdsspillere, så jeg tror, det er et rigtig fint skifte.

- Det overrasker mig. Sandra Toft var helt afgørende for at flytte Team Esbjerg til niveauet dansk mester eller i hvert fald top to og dermed deltagelse i Champions League. 

- Jeg tror ikke, det betyder noget for hendes rolle på landsholdet.

Han har kendt til beslutningen i nogle dage og oplyser, at klubben har en kandidatliste med emner til at afløse den karismatiske målvogter.

- Lige nu er vi positivt overraskede over, at vi har nogle kandidater, som, vi synes, er spændende. Vi er rimelig fortrøstningsfulde i forhold til at finde en, der har meget, meget højt niveau. 

Hvor kigger I hen?

- Vi skal bare have en, der kan tage bolde, og hvis de samtidig har lidt personlighed, så tager vi gerne det med.

29-årige Sandra Toft, der har spillet 103 A-landskampe for Danmark, kom til Team Esbjerg i sommeren 2017 fra norske Larvik, hvor hun spillede i tre sæsoner. Forinden spillede hun i syv sæsoner i TTH Holstebro.

- Det er store håndboldsko, der skal udfyldes, men vi bestræber os på at finde en målvogter på samme niveau - landsholdsklasse, siger Jesper Jensen og tilføjer over for TV 2 SPORT:

- Sandra har hele tiden haft en drøm om at prøve udlandet igen, og det havde hun også, da hun valgte Esbjerg, og derfor havde hun fået en klausul i kontrakten.

I efteråret 2017 forlængede hun aftalen med Team Esbjerg til 2021, men altså med mulighed for at opsige samarbejdet efter to sæsoner i klubben.