Håndbold

Lotte Grigel skifter klub: - Har været en svær beslutning

Den danske landsholdsplaymaker Lotte Grigel bytter fra næste sæson ungarske Debreceni ud med franske Nantes.

27-årige Lotte Grigel fortsætter sit udlandseventyr, som hun begyndte på i 2015.

Næste stop bliver Nantes i den bedste franske liga, hvortil hun skifter fra ungarske Debreceni fra den kommende sæson.

- Det har været en svær beslutning, fordi jeg har været rigtig glad for at være i Debrecen, men når alt kom til alt, og jeg skulle tage beslutningen, så kunne jeg bare mærke det i maven, at det skulle være Nantes, og at jeg også skulle prøve at spille i Frankrig, siger Lotte Grigel til TV 2 SPORT.

Lotte Grigel begyndte tilværelsen som udlandsprofessionel i 2015, hvor hun skiftede fra Team Esbjerg til russiske Rostov-Don. Her spillede hun i to år, inden hun prøvede kræfter med den ungarske liga. Her har hun fundet sig godt til rette i Debreceni, men alligevel lokkede den franske liga.

- Den måde, de spiller på i Frankrig, er interessant i forhold til min udvikling som håndboldspiller. De er superdygtige i mand-mand. Jeg kan bare mærke, at den måde er tiltalende i forhold til, hvordan jeg spiller på.

- Det er altid svært at skulle forlade noget, som man er glad for. Men jeg kan også bare mærke, at når jeg er så spændt over at skulle til Frankrig, så er det det rigtige valg, siger hun.

Får dansk træner

I Nantes, som i øjeblikket ligger på femtepladsen i ligaen, bliver hendes træner dansk i form af Allan Heine, som har stået i spidsen for den ambitiøse klub dem siden december. Han glæder sig over, at den danske playmaker har sagt ja til at skifte.

- Det er jeg enormt godt tilfreds med. Lotte er en fremragende playmaker, som vil passe enormt godt ind i den måde, som vi gerne vil spille håndbold på i Nantes, siger Allan Heine, som selv havde en stor finger med i Grigels klubskifte:

- Jeg har kendt Lotte igennem en del år. Vi har spillet mod hinanden, lige fra da hun var juniorspiller. Så da vi i Nantes ledte efter en playmaker til den kommende sæson, foreslog jeg klubben, at Lotte kunne være en rigtig god spiller at få til. Det var de enige i.

Lotte Grigel lægger heller ikke skjul på, at Allan Heines tilstedeværelse i Nantes har haft en betydning for klubskiftet.

- Alle, der kender Allan, ved, at han er en super fyr. At de har en dansk træner, har selvfølgelig også gjort meget for min beslutning. Alt andet end lige gør det det bare meget nemmere håndboldmæssigt. Jeg glæder mig meget til at spille under ham, siger hun.

Lotte Grigel havde kontraktudløb med sin ungarske klub til sommer. Hun har skrevet en toårig kontrakt med Nantes.