Håndbold

Markussen blev skuffet over sin klub, da storklub henvendte sig

I sommeren 2018 viste Paris Saint-Germain interesse for Nikolaj Markussen, men da Bjerringbro-Silkeborgs pris var for høj, trak storklubben sig.

Bjerringbro-Silkeborg - frem i lyset

I november og december 2018 har TV 2 SPORT fulgt håndboldklubben Bjerringbro-Silkeborg helt tæt - i sjove og gode tider, i hårde og svære perioder, til de afgørende møder om stjernernes fremtid, og når de helt store beslutninger i klubben skal træffes. Du kan komme med bag kulisserne i 'Bjerringbro-Silkeborg - frem i lyset' på TV 2 PLAY. Dokumentarserien har premiere 1. februar 2019.

Håndboldspilleren Nikolaj Markussen har, beskrevet med hans cheftræner Peter Bredsdorff-Larsens ord, "niveau til mere end Silkeborg".

Derfor var ligaklubben Bjerringbro-Silkeborg ivrig efter at forlænge kontrakten med den 211 centimeter høje bagspiller inden en eventuel udtagelse af Markussen til det danske VM-hold i januar.

Helt så travlt havde Markussen, hvis nuværende kontrakt udløber i 2020, ikke selv. Hans agent, Christian Henriksen, havde da også anbefalet ham at vente, til VM i Tyskland og Danmark var overstået.

- VM er et fantastisk udstillingsvindue til resten af Europa. Og har jeg et par gode kampe, og spiller jeg på et hold, der når langt, er det også endnu en gang et kvalitetsstempel til resten af Europa og en påmindelse om, at jeg stadig er god til at spille håndbold, siger Nikolaj Markussen i dokumentarserien 'Bjerringbro-Silkeborg - frem i lyset' på TV 2 PLAY.

- Jeg har været en tur ude tidligere og spillet på den største scene, så det kunne være fint at sende et signal om, at jeg stadig hører til i toppen, hvis der er nogen, der har lyst til at bruge mig, uddyber Markussen med henvisning til sit tidligere ophold i spansk håndbold hos Atletico Madrid.

Ser forskelligt på storklubs tilbud

Forklaringen på Nikolaj Markussens tøven med at skrive under på en ny aftale med Bjerringbro-Silkeborg bundede også i en episode, der fandt sted nogle måneder forinden optagelserne til dokumentarserien - nærmere bestemt i sommeren sidste år.

Så blev beløbet måske lidt højere, da Bjerringbro-Silkeborg havde muligheden for at sige, at de ville have lidt mere

Nikolaj Markussen om Bjerringbro-Silkeborgs håndtering af PSG's tilbud

En europæisk storklub viste konkret interesse for nordsjællænderen, men da den midtjyske klub ifølge Markussen fandt ud af, at tilbuddet kom fra Paris Saint-Germain, steg prisen på ham pludseligt fra de udmeldte 100.000 euro til 200.000 euro.

Nikolaj Markussen (2)

  • Fulde navn: Nikolaj Rømer Berg Markussen
  • Født: 1. august 1988 i Helsinge
  • Højde: 2,11 meter
  • Position: Venstre back
  • Klub: Bjerringbro-Silkeborg
  • Tidligere klubber: Team Helsinge, Nordsjælland Håndbold, Atlético Madrid BM, El Jaish SC og Skjern Håndbold
  • Største meritter: EM-guld (2012), VM-sølv (2013) og DM-guld (2016)

Til stor skuffelse for Bjerringbro-Silkeborg-stjernen, der derfor ikke vil risikere at havne i en lignende situation, hvor en frikøbsklausul kan spænde ben for et stort skifte.

- Så blev beløbet måske lidt højere, da Bjerringbro-Silkeborg havde muligheden for at sige, at de ville have lidt mere, og det gjorde det så bare endnu sværere. Og så endte det med ikke at kunne lykkes, siger Nikolaj Markussen.

Jesper Schou, direktør i Bjerringbro-Silkeborg, kan ikke genkende et forløb, hvor Bjerringbro-Silkeborg skulle have skruet på prisen.

- Jeg kan genkende et forløb, hvor vi er i nogle overvejelser omkring, hvilken transfer der skal være. Det er rigtigt, at vi skal komme tilbage med et beløb, og hvad er lige den rigtige pris i det ene og det andet tilfælde, siger Jesper Schou i 'Bjerringbro-Silkeborg - frem i lyset'.

Paris virkede som et godt match

30-årige Nikolaj Markussen skiftede til Bjerringbro-Silkeborg fra Skjern Håndbold i 2015, og siden dengang har han sat sin underskrift på en ny kontrakt med klubben trods interesse fra storklubber i udenlandske ligaer.

Markussen håbede af den grund, at Bjerringbro-Silkeborg-ledelsen ville være mere velvillig over for en handel med franskmændene, fordi han og resten af familiens fornemmelse med Paris var anderledes i forhold til tidligere interesserede klubber.

- Det skal passe sammen med min familie. Jeg tager ikke bare af sted for at tage af sted. Der skal gerne være en plan både for mig, men også for min familie, hvor vi kan se os selv i det.

- Det er jo ikke bare lige at tage af sted et par uger, det skal gerne være i to-tre år eller noget, der minder om det. Så der er mange ting, der skal passe sammen. Og der kan man sige, at Paris umiddelbart virkede som et godt match, siger Markussen.

Bjerringbro-Silkeborg måtte vente med afklaring

Men Nikolaj Markussens sommerskifte til 'Byernes By' gik altså i vasken, og samme skæbne led Jesper Schou og Bjerringbro-Silkeborgs ihærdige forsøg i efteråret på at få Markussen til at underskrive en ny aftale.

På et møde under fire øjne blev direktør og spiller enige om at vente med en afklaring til efter mesterskabet i januar.

Jeg kunne sagtens se mig selv spille flere år i Bjerringbro-Silkeborg

Nikolaj Markussen, håndboldspiller

Om muligt højt spil fra Markussen, der dengang endnu ikke var sikker på en VM-udtagelse, men da han senere fik besked om, at han indgik i landstræner Nikolaj Jacobsens planer, viste hans beslutning sig at være den rigtige.

- Nu har jeg været væk i nogle år. Jeg vil rigtig gerne vise mig frem. Hvis jeg kan spille nogle gode kampe og også bidrage til, at landsholdet når langt, så er det da et kæmpe mål fra min side, siger Nikolaj Markussen i dokumentarserien.

- Om det så udmønter sig i, at en eller anden klub ringer, det er ikke så vigtigt. Det handler lige så meget om, at jeg gerne vil være med, hvor det sner. Og det har jeg muligheden for nu.

Åben over for ny Bjerringbro-Silkeborg-aftale

Skulle Nikolaj Markussens VM-deltagelse ikke kaste et attraktivt tilbud fra en storklub af sig, er både Bjerringbro-Silkeborg og Markussen selv klar til at fortsætte samarbejdet.

- Forhåbentlig går det ham rigtig godt. Og står en af de store klubber der så og gerne vil have ham, vil jeg bare glæde mig helt vildt på hans vegne. Skulle det ikke være, håber jeg, at vi hurtigst muligt efter VM kan lave en ny aftale med ham, siger klubdirektør Jesper Schou.

Hvad vil du gerne?

- Det kommer igen meget an på mulighederne. Jeg er rigtig glad for at være i Bjerringbro-Silkeborg, og min familie trives. Jeg har haft en fin udvikling, siger Nikolaj Markussen.

- Jeg kunne sagtens se mig selv spille flere år i Bjerringbro-Silkeborg, men kommer der en af de helt store top-4-klubber i Europa og taler om Final 4 i Champions League, så har jeg været så heldig at prøve at spille en Champions League-finale før, og det er noget helt specielt. Det vil jeg selvfølgelig gerne være med til.

Dokumentarserien 'Bjerringbro-Silkeborg - frem i lyset' har premiere på TV 2 PLAY 1. februar 2019.