Håndbold

Han jagter den perfekte præstation, men erkender, at han aldrig opnår den

Peter Bredsdorff-Larsen giver dessiner til Stefan Hundstrup (tv.) og Mads Øris Nielsen. Henning Bagger / Scanpix Denmark

Peter Bredsdorff-Larsen er ikke kun cheftræner i Bjerringbro-Silkeborg, men blandt andet også bankoopråber og ansvarlig for transport til udekampe.

BSV - frem i lyset

I november og december 2018 har TV 2 SPORT fulgt håndboldklubben Bjerringbro-Silkeborg helt tæt - i sjove og gode tider, i hårde og svære perioder, til de afgørende møder om stjernernes fremtid, og når de helt store beslutninger i klubben skal træffes. Du kan komme med bag kulisserne i 'Bjerringbro-Silkeborg - frem i lyset' på TV 2 PLAY. Dokumentarserien har premiere 1. februar 2019.

Hovederne hang - hele vejen rundt i omklædningsrummet.

Bjerringbro-Silkeborg havde netop tabt med fem mål til GOG på hjemmebane. Holdets fjerde nederlag i træk i håndboldligaen og dets største resultatmæssige krise under Peter Bredsdorff-Larsen.

Cheftræneren gik frem og tilbage foran spillerne.

Han var ikke vred som efter det andet liganederlag på stribe, men denne gang rigtig skuffet. Sådan bliver han oftest ifølge spillerne, når de ikke løser de opgaver på banen, som de har fået besked på.

For den 51-årige aarhusianer gør en dyd ud af at bruge mange af sine vågne timer på at se og ikke mindst tænke håndbold, og han lægger ikke skjul på, at hans ypperste passion er jagten på den perfekte præstation.

- Jeg er da nok lidt nørdet. Det tror jeg da godt, jeg vil blive kaldt, siger Peter Bredsdorff-Larsen i dokumentarserien 'Bjerringbro-Silkeborg - frem i lyset' på TV 2 PLAY.

- Jeg har det godt med hele tiden at prøve at arbejde på og understøtte den enkelte spillers udvikling og prøve at bidrage til, at han har forudsætninger for at kunne lykkes. Både i forhold til hans egen karriere, men ikke mindst også i forhold til, at holdet kan lykkes.

- Hele det arbejde, som er en uendelig opgave, har jeg det rigtig godt med.

Efter knap 1000 kampe i alt som klubtræner og assistenttræner for herrelandsholdet er Bredsdorff-Larsen imidlertid kommet frem til den erkendelse, at den perfekte præstation er uopnåelig.

Men det får ham alligevel ikke til at stoppe jagten.

Bankoopråber i Bjerringbro-Silkeborg

I sit evige arbejde på at komme så tæt på den perfekte præstation som muligt har Bjerringbro-Silkeborg-cheftræneren helt naturligt påtaget sig flere opgaver.

Peter Bredsdorff-Larsen har været cheftræner i Bjerringbro-Silkeborg siden sommeren 2014.

Peter Bredsdorff-Larsen er blandt andet opråber til holdets traditionsrige julebankoarrangement, arrangør af fællesspisninger og ansvarlig for bustransport til udekampe.

Alle kasketterne har han taget på, fordi han har det godt med at vide, at tingene er i orden.

- Og det er de, når man selv klarer det, som han siger i dokumentarserien.

Men også fordi han er af den overbevisning, at arrangementerne er med til at skabe godt humør, og godt humør er et vigtigt element i det at skabe de bedste resultater.

- Så vi forsøger at have en god struktur og en god planlægning, og vi forsøger også at skabe de bedst tænkelige rammer for, at vi alle sammen kan fungere godt.

- Og i det, betyder det så noget, om man spiller banko? Nå, ja, det er et element, en komponent som så mange andre ind i sådan en dagligdag, siger Peter Bredsdorff-Larsen, der ikke kan skjule sin begejstring for spillet med de 90 numre.

Peter Bredsdorff-Larsen holder en kort tale ved Bjerringbro-Silkeborgs julebankoarrangement 2018.

- Nogen samler på snaps, nogen samler på frimærker, jeg er bare god til banko, siger Bredsdorff-Larsen knastørt i 'Bjerringbro-Silkeborg - frem i lyset'.

Samme kurs i sjælden svær periode

Peter Bredsdorff-Larsen tiltrådte som cheftræner i Bjerringbro-Silkeborg i sommeren 2014. I 2016 førte han den midtjyske klub til sit første danske mesterskab nogensinde.

Derudover er det blevet til to DM-bronzemedaljer og i sidste sæson DM-sølv, og derfor fik den sjældne resultatmæssige modgang i november og december sidste år ikke den rutinerede træner til at ændre på sin indstilling til tingene.

Hverken på eller uden for banen.

- Jeg oplever egentlig mig selv som et forholdsvist roligt menneske, som tror meget på det, vi går og laver. Det er ikke noget, jeg bare synes, det er noget, jeg kan dokumentere. Og derfor er der en rigtig ro i de ting, vi går og arbejder med, siger Peter Bredsdorff-Larsen.

Cheftræneren og Bjerringbro-Silkeborg har papirer på hinanden frem til sommeren 2021.

Du kan blive endnu klogere på Peter Bredsdorff-Larsen og opleve den sjældne Bjerringbro-Silkeborg-modgang i andet afsnit af dokumentarserien 'Bjerringbro-Silkeborg - frem i lyset' på TV 2 PLAY.