Håndbold

Overvældet Skjern-profil modtaget med 'ubeskrivelig' jubel i comeback

René Rasmussen gjorde fredag comeback efter en lang skadespause, hvor han blandt andet har kæmpet med en identitetskrise.

10 måneder. 

Så lang tid har Skjern-spilleren René Rasmussen set til fra sidelinjen, efter han i april sidste år måtte bæres fra banen i en kamp mod TTH Holstebro med en overrevet akillessene

Fredag aften var venstrefløjen omsider tilbage i aktion for de grønblusede, da han i udekampen mod Lemvig-Thyborøn kunne betræde halgulvet og kvittere med to scoringer. 

- Det var da dejligt. Det havde jeg glædet mig helt vildt meget til. Det var rart, at man efter så lang tid kan begynde at se lidt lys for enden af tunnelen, og at det så skete i går, var fantastisk, siger René Rasmussen til TV 2 SPORT.

Årsagen til at den 29-årige fløjspiller pludselig kom i aktion og tilmed fik op mod tre kvarters spilletid skal findes i en sygemelding fra Sebastian Augustinussen, der i sommer blev hentet til klubben som en erstatning for netop René Rasmussen

- Jeg tænkte: "Shit, man. Det kan være, jeg får spilletid". Det var sådan lidt en sjov dag i går, hvor jeg også var meget spændt, og følelserne sad jo også uden på tøjet. Det var en dag, der havde det hele, siger Skjern-spilleren. 

Overvældet af holdkammeraternes jubel

10 minutter før tid i fredagens kamp kom forløsningen endelig. René Rasmussen scorede sit første mål. Fløjspilleren kom afsted i en kontra og scorede sikkert, hvorefter han på vejen tilbage kunne juble sammen med holdkammeraterne. 

- Jeg nåede at få lidt luft ind igen, og så kunne jeg bare se, at der var en halv bænk inde på banen, følte jeg. De tog alle sammen imod mig, krammede mig og hujede. De var der med det samme, og det havde jeg ikke regnet med under kampen, så der blev jeg lidt overvældet, siger René Rasmussen. 

René Rasmussens scoring til 30-20 blev modtaget med stor jubel fra holdkammeraterne på bænken.

- Jeg scorede jo bare et mål, men de ved jo godt, hvor vigtigt det er for mig. Det var bare stort. Jeg følte egentlig, at kampen stoppede der. Det var som om, at det øjeblik varede en evighed. De havde tiden til at fejre målet med mig. Det var virkelig ubeskriveligt.

- Da Lemvig så begyndte at angribe, fortsatte vores fans med at huje og klappe. Det var sindssygt, siger Skjern-spilleren.

René Rasmussen fordoblede sin måltotal ét minut før tid, da han fra højrefløjen scorede kampens sidste mål og var med til at sikre sejren på 36-25. 

"Nu er jeg jo bare René"

Da René Rasmussens sæson for 10 måneder siden stoppede brat midt i slutspillet og den afgørende fase af Champions League, blev det samtidig starten på en svær tid for den 29-årige håndboldspiller. 

- Jeg har jo sådan lidt følt, at man har haft en identitetskrise. Nu er jeg ikke håndboldspiller, nu er jeg bare René, har jeg tænkt. Når jeg ikke spiller håndbold, er jeg bare helt almindelig gut. Det har jeg skullet vænne mig til, siger René Rasmussen. 

- Fornemmelsen af at sidde udenfor er faktisk den, der er værst. Det der med, at man ikke er en del af fællesskabet, som håndbolden giver. Glæden ved at opleve sejrene og følelsen af, at man skal kæmpe endnu mere ved nederlag, har jeg manglet. 

Men selvom René Rasmussen til tider har følt, han ikke har været en del af fællesskabet, så viste klubben allerede i juni, at de fortsat tror på fløjspillerens evner, da de valgte at forlænge hans kontrakt i tre år. 

René Rasmussen har forlænget med Skjern trods langtidsskade Video: Jakob Friberg

- Det siger jo noget om Skjern som klub, at de tror på folk, og at de er klar til at give folk en chance. Nu har jeg været i klubben i mange år, og det her er jo måden, de hjælper på. Vi stoler på hinanden, og de stoler på, at jeg nok skal komme tilbage. Det giver noget tryghed, og det er jo rart, at jeg kan betale lidt tilbage igen, siger René Rasmussen. 

Venstrefløjen har spillet i Skjern hele sin professionelle karriere, hvor han nu er i gang med sin 11. sæson. 

Slutspillet som pejlemærke

René Rasmussens tilbagevenden til håndboldbanen kommer på et tidspunkt, hvor Skjern Håndbold forsøger at få kontakt med toppen af ligaen efter en svær sæsonstart. 

Men for Rasmussens vedkommende handler det først og fremmest om at få noget spilletid i den kommende tid. 

- Det handler om, at jeg stille og roligt får bygget på, og at jeg kan komme ind i spillet igen. Jeg skal tage en kamp ad gangen, og allerede her i februar er der jo mange kampe, så det er bare at kaste sig ud i det, siger René Rasmussen. 

De forsvarende mestre har seks kampe tilbage i grundspillet, inden de med al sandsynlighed skal spille slutspil. Derudover venter der i den kommende tid vigtige kampe i Champions League, hvor Skjern kæmper for at gå videre fra gruppespillet. 

- Der kommer jo et slutspil, hvor jeg måske kan ramme et nogenlunde niveau, som jeg havde tidligere. Det kræver hårdt arbejde, men det har jeg jo gjort i 10 måneder.

- Det er klart, at jeg gerne vil toppe fra dag ét, men jeg er også nødt til at være realistisk og sige, at jeg skal bygge stille og roligt på. Vi har nogle vigtige kampe i Champions League, og der håber jeg også at kunne gøre mig lidt bemærket og få lidt spilletid, siger René Rasmussen. 

René Rasmussen og Skjern Håndbold skal næste gang i aktion på onsdag, når Aarhus Håndbold er modstanderen på hjemmebane.