Håndbold

Storklub henter erstatning for langtidsskadede René Toft

Den ungarske klub Veszprém har hentet en 20-årig stregspiller som afløser for René Toft Hansen, der er ude med en lyskeskade resten af sæsonen.

Både verdensmesterskabet i januar og denne håndboldsæson sluttede længe før, end René Toft Hansen havde planlagt.

I Danmarks sidste VM-gruppekamp mod Norge fik den danske stregspiller og forsvarsminister et riv i lysken efter et skub, og han kom aldrig tilbage på halgulvet i Boxen.

23. januar, seks dage efter uheldet, blev Toft opereret, og de næste seks måneder skal han genoptræne i stedet for at spille håndbold.

Derfor har hans klub, Veszprém, hentet en erstatning i form af den 20-årige ungarske stregspiller Bence Szűcs, der er lejet i naboklubben Balatonfüredi KSE for resten af sæsonen.

Den ungarske storklub har også præsenteret en stregspiller, som tiltræder i klubben til sommer: Rogerio Moraes Ferreira. Den 25-årige brasilianer, der stod i skyggen af René Toft i THW Kiel i 2015/16-sæsonen, skifter fra RK Vardar på en 2+1-årig kontrakt.

Toft klar til hård kamp

Det er langtfra første gang, René Toft kæmper med alvorlige lyskeproblemer. I efteråret sad han ude for både Veszprém og landsholdet i to EM-kvalifikationskampe, og i sommeren 2017, da han var på kontrakt i den føromtalte tyske storklub, var den ligeledes gal.

34-årige Tofts aftale med Veszprém står til at udløbe til sommer, men i forbindelse med håndboldherrernes fest over det vundne VM-guld gav han udtryk for, at han har lyst til at kæmpe sig tilbage på topniveau.

- Ja, selvfølgelig har jeg det. Der er lang vej lige nu, men jeg glæder mig rigtig meget til at komme i gang med min genoptræning, sagde han til TV 2 SPORT.

Alligevel giver den nye skadespause grund til bekymring for hans fremtid på landsholdet, udtalte TV 2 SPORTs håndboldekspert Claus Møller Jakobsen under samme fejring.

- En spiller, man kan tvivle på, er desværre René Toft Hansen. Han har haft en forfærdelig skadeshistorik og en meget alvorlig lyskeskade, så det bliver en stor, stor opgave - både mentalt og fysisk - for ham at komme tilbage på topniveau.

Artiklen fortsætter under billedet.

Foruden lyskeproblemer døjer René Toft med en dårlig højre albue. Han har derfor spillet med en albuebeskytter de seneste otte år - med undtagelse af OL i 2016.

Gennem hele den olympiske turnering i Rio spillede han dog ifølge TV 2 SPORTs oplysninger med voldsomme smerter.

Afløser fundet for Casper U.

Også Barcelona har været på afløserjagt som følge af knæskaden til Casper U. Mortensen.

Den danske fløjspiller skal opereres for en meniskskade i sit venstre knæ i næste uge og er nøjagtig som sin landsholdskollega René Toft ude resten af sæsonen.

Ifølge den franske sportsavis L'Equipe er den spanske storklubs valg faldet på serbiske Nemanja Ilic, der får en halvårlig aftale, inden han forventes at vende tilbage til Toulouse, som han har kontrakt med indtil 2021.

VM er gået hårdt ud over Barcelona. Ligeledes er islandske Aron Palmarsson og den franske stregspiller Cedric Sorhaindo vendt tilbage fra mesterskabet med skader.