Håndbold

Viborg henter ligatopscorer og målmandstalent

Laura Damgaard Lund i kamp for EH Aalborg mod Nykøbing Falster 2. januar 2019. Henning Bagger / Ritzau Scanpix

Laura Damgaard og Anna Kristensen skal efter sommerpausen spille i den grønblusede Viborg-trøje.

Der gik ikke mange timer, fra EH Aalborg offentliggjorde afskeden med Laura Damgaard, før ligatopscoreren blev præsenteret i sin nye klub.

Den 22-årige bagspiller skal fra sommer fortsætte karrieren i Viborg HK. Det har klubben offentliggjort i en pressemeddelelse.

Her fortæller Damgaard blandt andet, at hun følte sig fristet, da først Viborg meldte sin interesse.

- Det er et trin op, og jeg kommer til at spille sammen med nogle rigtig dygtige håndboldspillere, som jeg håber vil være med til at udvikle mig endnu mere. Så det er for min egen skyld, og min egen udviklings skyld, at jeg gør det her. Så synes jeg også, at det er et spændende projekt i Viborg HK, siger hun.

Efter sommerpausen bliver hun genforenet med Kristina Jørgensen og Amalie Grøn, som hun kender fra spillernes tid i håndboldopvækst i Skanderborg.

'Kan blive Danmarks bedste'

En af dem, som også har et godt kendskab til Jørgensen og Grøn, er Anna Kristensen.

Målmandstalentet kommer til fra Skanderborg og har skrevet under på en treårig kontrakt. 

- Trods sine blot 18 år har Anna denne sæson vist, at hun hører til i ligaen og kan bide skeer med Danmarks bedste spillere. Vi tror på, at hun kan blive blandt Danmarks bedste på sin position, og den udvikling vil vi gerne være en del af, siger Henrik Dahl, direktør i Viborg HK.

Laura Damgaard har været en vigtig brik for EH Aalborg i denne sæson. Lige nu står hun noteret for 115 mål i 19 kampe. Hvilket er flest af alle i ligaen.