Håndbold

Ligaklub ville forlænge med Michael V. Knudsen, men pengene manglede

I sommeren 2018 præsenterede Bjerringbro-Silkeborg et dårligt regnskab, og det kan koste en vigtig kontraktforlængelse med Michael V. Knudsen.

Bjerringbro-Silkeborg - frem i lyset

I november og december 2018 har TV 2 SPORT fulgt håndboldklubben Bjerringbro-Silkeborg helt tæt - i sjove og gode tider, i hårde og svære perioder, til de afgørende møder om stjernernes fremtid, og når de helt store beslutninger i klubben skal træffes. Du kan komme med bag kulisserne i 'Bjerringbro-Silkeborg - frem i lyset' på TV 2 PLAY. Dokumentarserien har premiere 1. februar 2019.

En kontrakt udløber - skal den forlænges?

Det er et velkendt dilemma i sportens verden. Men når spilleren, det drejer sig om, er 40 år gammel, tidligere europamester og fanfavorit, bliver det straks endnu sværere.

Det måtte Bjerringbro-Silkeborg erkende, da håndboldklubben skulle forhandle med stregspiller Michael V. Knudsen. Cheftræner Peter Bredsdorff-Larsen var i hvert fald ikke i tvivl om, hvad han mente.

- Der er ikke noget, der peger i retning af, at det ikke kan spille lige så godt om et års tid. Så jeg synes bestemt, han skal fortsætte, siger han i tredje afsnit af dokumentarserien 'Bjerringbro-Silkeborg - frem i lyset' på TV 2 PLAY.

- Vores spil gør, at vi kan få rigtig meget ud af at have Michael V. Knudsen med på holdet også i næste sæson. Det er det, Michael og jeg er blevet enige om, og så må vi se, om Michael også kan blive enig med klubben.

'Er som en førsteårs senior'

Særligt i Champions League var der brug for Michael V. Knudsen. I den afgørende kamp om videre avancement mod portugisiske Sporting kæmpede Bjerringbro-Silkeborgs anfører hårdt i forsvaret.

Og det kostede for stregspilleren. I en hård duel flækkede han øjenbrynet og måtte bruge seks minutter i omklædningsrummet.

Michael Knudsen blev syet med fire sting og måtte spille med plaster over højre øje i DM-slutspillet, efter han pådrog sig et flækket øjenbryn i Champions Leauge.

Men så var han også tilbage i kamp. Med lidt tape over øjet kæmpede den blodige stregspiller og holdkammeraterne sig til en smal sejr.

Michael V. Knudsen

  • Fulde navn: Michael Vestergaard Knudsen
  • Født: 4. september 1978 i Hobro
  • Højde: 1,92 meter
  • Vægt: 99 kilo
  • Position: Stregspiller
  • Klub: Bjerringbro-Silkeborg
  • Tidligere klubber: Viborg, Skjern, Flensburg-Handewitt
  • Meritter: EM-guld (2008), VM-sølv (2011) og DM-guld (2016)

Kilde: EHF.

Michael V. Knudsen har tidligere udmærket sig i turneringen. Han vandt Champions League i sin sidste kamp for den tyske storklub Flensburg-Handewitt i 2014, men vendte alligevel hjem til det midtjyske.

Jernmanden ville spille for Bjerringbro-Silkeborg.

- Han er en foregangsmand for alle os andre. Jeg tror, det er sagt 1000 gange, men han er 40 år, kommer til træning hver dag med højt humør og har bare lyst til at give den gas, siger holdkammerat Nikolaj Øris.

Manglende millioner

Men hvorfor så alt det vægelsind med hensyn til at forlænge? Bjerringbro-Silkeborg havde præsenteret et underskud på fem millioner kroner.

Moderklubben Silkeborg Voel KFUM var nemlig trådt ud, og det efterlod Bjerringbro FH som ligaklubbens eneste af slagsen. Men ikke nok med det. En ny bestyrelse skulle stykkes sammen, efter at bestyrelsesformand Kjeld Morsbøl havde valgt at trække sig.

Derfor var klubbens direktør efter eget udsagn frustreret.

- Jeg kan godt lide at være i kontrol, og det var jeg pludselig ikke. Det var ubehageligt, forklarer Jesper Schou i 'Bjerringbro-Silkeborg - frem i lyset'.

Hvis jeg nu udfordrede dig lidt ved at sige, at du stopper på toppen til sommer, hvad mærker du så?

Jesper Schou til Michael V. Knudsen

Tog vigtig sejr

Det var til gengæld ikke ubehageligt at være i Jysk Arena under en ganske særlig kamp.

- Vores samfundsmæssige berettigelse er, at vi tilbringer nogle fantastiske aftener, hvor flere tusind mennesker kommer til kamp for kamsteg og et glas vin, siger cheftræner Peter Bredsdorff-Larsen om Bjerringbro-Silkeborgs hjemmebane.

- Alle har en fantastisk aften, som er baseret på følelser. Det er en ramme, ligesom den gladiatorer havde i gamle dage. Vi skaber muligheden for virkelig at få en på opleveren.

Pokalkvartfinalen var en af sæsonens absolut største kampe for Bjerringbro-Silkeborg.

Her skulle den midtjyske klub op imod GOG i et opgør, der ifølge klubdirektør Jesper Schou kunne sende næsten en halv million kroner ind på kontoen.

Nederlag var ikke et alternativ. Hverken sportsligt eller økonomisk.

Michael V. Knudsen har tidligere haft succes i pokalturneringen. To gange har han gjort sig fortjent til titlen 'pokalfigther'. Først med Viborg - så med Skjern.

For Bjerringbro-Silkeborg gik det, som det skulle. Klubben vandt kampen, og så var der pludselig smil i omklædningsrummet.

Uenige om forlængelse

Modsat var den gode stemning svær at få øje på, da direktør Jesper Schou og Michael V. Knudsen mødtes på tomandshånd.

Her spurgte direktøren til Knudsens kontrakt, der udløber om et halvt år.

- Hvis jeg nu udfordrede dig lidt ved at sige, at du stopper på toppen til sommer, hvad mærker du så?

- I mit hoved skal jeg have et år mere, og så er det slut, svarede anføreren.

Bjerringbro-Silkeborg var interesseret i at forlænge samarbejdet, men klubbens dårlige økonomi stod i vejen. En forlængelse kunne ikke blive en realitet, før Jesper Schou havde fundet sponsorer, der kunne spytte penge i klubkassen.

- Jeg kan garantere, at jeg arbejder hårdt for, at Michael V. Knudsen også spiller i Bjerringbro-Silkeborg næste år, forklarer direktøren, der ikke vil forlænge for enhver pris.

- I vores situation er det vigtigst, at vi kan gå ind i sæsonen 2019/2020 med styr på økonomien.

Dokumentarserien 'Bjerringbro-Silkeborg - frem i lyset' havde premiere på TV 2 PLAY 1. februar 2019.