KIF’s situation er alvorlig: - Det værste, man kan blive beskyldt for som træner

KIF står over for nogle alvorlige interne samtaler for at få rettet op på forholdet mellem træner og spillere, mener TV 2 SPORTs håndboldredaktør.

Danmarks mest vindende håndboldklub ligger i øjeblikket til at misse slutspillet for første gang i ti år, og én af forklaringerne bag den manglende succes inden for stregerne skal måske findes internt i truppen.

Mandag kunne TV 2 SPORT via kilder internt i KIF og eksterne kilder med stor indsigt i den traditionsrige klub fortælle, at en utilfreds spillertrup er gået til ledelsen på grund af cheftræner Lars Frederiksens manglende engagement og arbejdsindsats i klubben.

Det er bekymrende for den traditionsrige klub, mener TV 2 SPORTs håndboldredaktør Dan Philipsen.

- Det er meget alvorligt. Ofte har vi set, at hvis et hold ikke rigtig fungerer, at spillertruppen er træt af trænerens dispositioner. Men her handler det altså om en spillertrup, som er gået til ledelsen og er utilfreds med engagementet og arbejdsindsatsen fra træneren, siger håndboldredaktøren og uddyber:

- At man ikke passer sit arbejde godt nok, er det værste, man overhovedet kan blive beskyldt for som træner. Og de står over for nogle rigtig alvorlige interne samtaler i Kolding i de kommende dage, hvis det skib skal rettes op.

KIF er fåmælte

Der var ellers ingen tegn på uro eller utilfredshed, da KIF lillejuleaften sidste år forlængede kontrakten med Lars Frederiksen frem til 2021. Mandag aften var cheftræneren ikke meget for at kommentere på TV 2 SPORTs oplysninger.

- Det har jeg ikke nogen kommentar til her. Al snak, vi har internt, tager vi inde i egen klub, og hvis nogen har en snak om det, holder vi det inde omkring holdet.

- Vi skal have en grundlæggende snak om mange ting. Først og fremmest om, hvordan vi vinder håndboldkampe, siger cheftræner Lars Frederiksen til TV 2 SPORT.

Heller ikke klubbens nye direktør havde lyst til at kommentere på oplysningerne.

- Det har jeg ikke så mange kommentarer til. Jeg har haft to arbejdsdage i KIF, og jeg tænker, at hvis det er sandt, så hører vi om det, og ellers tager vi den derfra, siger KIF-direktør, Christian Philip, til TV 2 SPORT mandag aften.

Men kan du bekræfte, at der har været en henvendelse fra spillerne?

- Det har jeg ingen kommentar til.

Kan du bekræfte, at der har været et møde mellem Lars Frederiksen i fredags?

- Det kan jeg heller ikke kommentere.

Direktør og træner ville altså ikke bidrage med informationer. Det ville KIF-bagspiller Mattias Thynell til gengæld over for JydskeVestkysten. Han bekræfter, at spillertruppen har holdt møde om cheftræneren med henblik på mulige forbedringer.

- Jeg kan sige så meget, at vi har haft et spillermøde med hele truppen, som har haft nogle synspunkter, som vi har fået sagt. Og så er det lidt ude af vores hænder, siger Mattias Thynell.

Traditionsklubben KIF gør det rigtige

Den interne uro kommer i en tid, hvor KIF Kolding forsøger at finde tilbage til de gamle dyder i en genopretningsfase.

De har cuttet projekt København, vil rette op økonomisk efter mange års overforbrug, og så er hele ejerkredsen skiftet ud. Klubben tager sig selv seriøst, og det roser KIF-koryfæet Christian Hjermind.

- Jeg synes egentlig, at det, man gør nu, er rigtigt. At man én gang for alle stopper op og får genopbygget det her, siger Christian Hjermind, som samtidig ser alvorligt på klubbens nuværende situation:

- Hvis man ser det over de sidste 20-30 år, er det nok en af de slemmeste situationer, de står i. Rent økonomisk har man været igennem nogle rigtig svære år, og vi ser lidt konsekvenserne af det nu.

Det er Dan Philipsen enig i.

- Det er den eneste rigtige måde at gøre det på, men de er banket langt tilbage i forhold til, hvor de lå før, siger håndboldredaktøren.

Med KIF Koldings nederlag til Nordsjælland mandag er slutspillet rykket længere væk og den faretruende nedrykning tættere på.

De ligger på tiendepladsen med seks point op til den slutspilsgivende ottendeplads og to point ned til 12.-pladsen, som kan resultere i en nedrykning.