Håndbold

Cheftræneren stopper i KIF Kolding

Lars Rasmussen overtager midlertidigt jobbet som cheftræner i KIF Kolding, efter klubben har afskediget Lars Frederiksen.

KIF Kolding skal have ny cheftræner.

Tirsdag har klubben udsendt en pressemeddelelse, hvor der står, at Lars Frederiksen stopper. Det sker blot to måneder efter, han forlængede sin kontrakt med klubben, så den først ville udløbe i 2021.

TV 2 SPORT har snakket med klubbens bestyrelsesformand, Brian Stein, omkring afskedigelsen af Lars Frederiksen.

- Lars forlader klubben, fordi der igennem en periode har været nogle ting mellem spillertruppen og Lars, som vi er blevet bekendt med for 14 dages tid siden. Det har vi handlet på. Og vi har kørt et forløb med truppen og Lars og har virkelig behandlet tingene seriøst.

- Men vi må i dag konstatere, at vi ikke kan få enderne til at nå sammen i den konstellation, der er nu. Derfor må han desværre forlade klubben. Det er vemodigt. Han har leveret et fint stykke håndværk, men der er brug for, vi får noget ny motivation ind i gruppen, fortæller han.

Utilfredse spillere

Meldingen kommer efter et langt møde i løbet af tirsdagen, hvor Frederiksens fremtid i klubben var på dagsordenen.

Allerede mandag kunne TV 2 SPORT meddele, at der var uro i klubben omkring cheftræneren.

Ifølge TV 2 SPORTs oplysninger var spillertruppen så utilfredse med hans engagement og arbejdsindsats i klubben, at de var gået til ledelsen med deres frustrationer.

Lars Frederiksen har tidligere været træner i KIF Vejen, hvor han førte dem til Europa Cup-finalen og DM-bronze. Inden han kom til KIF's herrer, var han træner for Team Esbjergs kvindehold.

Den tidligere EM-guldvinder Lars Rasmussen har hidtil fungeret som assistenttræner i klubben, men han overtager jobbet midlertidigt, indtil klubben har fundet en ny cheftræner.

- Det har været en af de mindre sjove dage. Der kom nogle ting, som gjorde, det ikke handlede så meget om det på banen. Så det har været en hård dag, og jeg har absolut også være ramt af det, siger Lars Rasmussen til TV 2 SPORT, som ikke vil udtale sig om detaljerne ved tirsdagens møde.

Heller ikke spillerne har ønsket at udtale sig om klubbens nuværende situation.