Håndbold

Knytnæveslag burde have givet blåt kort, mener regelfortolker

Olafur Gustafssons mavepuster på Nicolas Lundbye Kristiansen burde have kostet et blåt kort, mener regelfortolker i DHF Jørn Møller Nielsen.

I mandagens kamp mellem KIF Kolding og Nordsjælland Håndbold fik Nicolas Lundbye Kristiansen en hård modtagelse fra sin tidligere holdkammerat Olafur Gustafsson fra KIF Kolding.

Et velplaceret knytnæveslag i maven slog fuldstændig luften ud Nordsjælland-spilleren, der end ikke fik frikast, da dommerne ikke så episoden.

Havde de det, var KIF Kolding-spilleren blevet straffet hårdt, forklarer regelfortolker i DHF Jørn Møller Nielsen.

- Hvis dommerne havde set hændelsen i kampen, så ville det have medført et blåt kort. Det ville det, fordi det er et slag med knyttet næve i maven, og det er en særlig farlig og særlig hensynsløs handling, som ikke er relateret til spilsituationen.

- Det er en standardsituation, hvor der skal gives blåt kort, hvis dommeren ser det, siger regelfortolkeren til TV 2 SPORT.

Nicolas Lundbye Kristiansen følte sig nærmest svimmel, da han modtog en knytnæve.

Afventer dom

Kampens dommere, Klaus Andersen og Lars Hansen, der ikke så ikke episoden, kunne ikke benytte sig af video i situationen, da det skal kaldes med det samme, efter hændelsen er sket.

De to dommere så til gengæld slaget fra Olafur Gustafsson efter kampen, og efterfølgende har de lavet en indberetning til disciplinærudvalget, der skal vurdere, om hændelsen skal give karantæne.

- Indberetningen er sendt i høring nu. Det vil sige klubberne, dommerne og den pågældende spiller har mulighed for at udtale sig om, hvad de mener, der er sket. Når høringsprocessen er afsluttet, vil disciplinærinstansen så kunne træffe en afgørelse, siger Frank Smith, der er chef for turnering og IT i DHF.

DHF forventer, at disciplinærinstansen har en afgørelse klar, inden KIF Kolding på fredag spiller mod Ribe-Esbjerg.