Håndbold

Nye regler tvinger NFH til at skifte hjemmebane i Europa-kampe

Strammere regler fra EHF betyder, at NFH formentlig har spillet deres sidste europæiske kamp på Power Arena i Nykøbing.

Søndag spillede Nykøbing Falster Håndbold, NFH, deres sidste hjemmekamp ved gruppespillet i EHF Cuppen.

Forud for kampen mod SCM Craiova meddelte det europæiske håndboldforbund, EHF, dog til klubben, at det definitivt er slut med europæiske hjemmekampe i Nykøbing.

- Tilskuerne sidder for tæt på. LED-banderne kan ikke stå med den afstand, som de skal fra EHF, og områderne bag målene er heller ikke store nok. Der er mange ting, der står på det papir, vi har fået tilsendt, som hallen ikke kan leve op til, siger Kenneth Sahlholdt, der er assistenttræner i NFH til TV 2 SPORT.

I regelsættet fra EHF skriver forbundet, at reklamebanderne skal have en afstand på mindst en meter til sidelinjen, og det har hallen i Nykøbing ikke kunne opfylde.

EHF vil heller ikke tillade, at LED-banderne bliver fjernet, da turneringens sponsorer herved ikke kan eksponeres. NFH havde ellers fået en dispensation af EHF til at spille turneringen til ende på hjemmebanen i Nykøbing, skriver folketidende.dk.

Lørdag spiller NFH den sidste kamp i gruppespillet ved EHF-Cuppen, når de møder kroatiske Podravka Vegeta på udebane. Får NFH point i den kamp, er de videre til kvartfinalerne, og så skal de kommende kampe i Europa altså spilles i en anden hal. Og det kan meget vel blive i en hal godt 60 kilometer nord for Nykøbing.

- Vi er i dialog med Næstved, og vi har spillet mange kampe tidligere i Næstved. De sidste tre år har vi løbende haft kampe i Arena Næstved. Vi vil allerhelst spille i Nykøbing, men de udfordringer, vi har med faciliteterne, ser man med lidt andre øjne på europæisk, end man gør i DHF.

NFH er med deres sejr i pokalturneringen allerede kvalificeret til at spille europæiske kampe i næste sæson. Derfor ligger det også fast, at klubben i næste sæson ikke spiller europæiske kampe i Power Arena.

- Vi ved allerede nu, at vi næste år ikke må spille i Nykøbing. Vi ved ikke, hvornår vi indtræder i EHF-turneringen til næste år, men der ved vi allerede nu, at der får vi ikke lov til at spille i Nykøbing. Ligeså snart vi kender terminerne for de her datoer, så skal vi selvfølgelig have en dialog med Arena Næstved igen, siger Kenneth Sahlholdt.

NFH spiller onsdag på udebane mod Ajax København i Damehåndboldligaen.