Håndbold

Trefilov indlagt med hjerteproblemer

Evgeny Trefilov kommer ikke til at være på bænken i Kuban Krasnodars næste EHF Cup-kamp.

Den russiske trænerlegende Evgeny Trefilov må holde en pause fra sin trænergerning i klubben Kuban Krasnodar.

Problemer med hjertet tvinger ham til at sidde ude, når holdet den 9. februar møder Larvik i EHF Cuppen.

Allerede inden sidste søndags kamp mod Besancon følte han sig utilpas. En undersøgelse viste, at han havde hjerteproblemer, og læger anbefalede ham at blive væk fra trænerbænken mod den franske klub. Det råd valgte han ikke at lytte efter.

Det har dog haft den konsekvens, at han nu har fået det værre. Han skal nu igennem en mere dybdegående undersøgelse af den velkendte kardiolog Vladimir Porkhanov, fortæller præsidenten for det russiske håndboldforbund, Sergei Shishkarev.

- Han har længe klaget over sit helbred, da det bliver påvirket af hans livsstil, siger Shishkarev til TASS . 

- Manden tager altid hensyn til holdet omkring ham, men sørger aldrig for sig selv. Han er nu indlagt, mens han er under overvågning af læger. Der vil inden længe blive planlagt en operation.

Trefilovs assistenttræner, Denis Sayfulin, vil i stedet tage over i kampen mod Larvik. Det er bestemt ikke en ligegyldig kamp for holdet, da en sejr kan bringe dem videre til kvartfinalen i EHF Cuppen.

Manden bag landsholdssucces

Det er ikke første gang, at Evgeny Trefilov døjer med hjerteproblemer. Efter OL i 2012 blev han fyret som russisk landstræner, og det gav fysiske symptomer hos træneren.

- Jeg har for højt blodtryk, og lægerne mistænker, at jeg fik et mini-hjerteanfald omkring den tid, jeg blev fyret som landstræner. Jeg har været meget stresset den seneste tid, og jeg kan mærke, at min krop ikke har det godt, sagde Trefilov til handball.ru. for lidt over seks år siden.

Allerede året efter vendte han tilbage i jobbet som landstræner for kvindeholdet.

På trods af at han i 1997 førte det russiske herrelandshold frem til VM-guld, har Trefilov i overvejende grad været træner for kvindehold. Med undtagelse af perioden 2012-13 har han været kvindelandstræner for Rusland siden 1999. Her er det blevet til OL-guld, 4 VM-titler og to gange EM-sølv.

Ved siden af landstrænerjobbet har han også været klubtræner i russiske klubber såsom Kuban Krasnodar og Lada.