Håndbold

TTH bekræfter skifte: - Han kan blive en af ligaens største profiler på sin position

TTH Holstebro ser en mulig A-landsholdsspiller i Nikolaj Enderleit, der har fået en kontrakt på op til fire år.

Nu er det ikke en hemmelighed længere. 

Som TV 2 SPORT kunne fortælle i sidste uge, skifter den tidligere U21-landsholdsspiller Nikolaj Enderleit til sommer fra Ribe-Esbjerg til TTH Holstebro. Det bekræfter TTH Holstebro nu selv i en pressemeddelelse. 

- Hvis Nikolaj kan ramme en god periode i hans karriere [....] kan han blive en af ligaens største profiler på sin position - og potentielt blive en A-landsholdsspiller på sigt

TTH Holstebro-træner Patrick Westerholm

- Hos Nikolaj Enderleit har vi set en mulighed for at forstærke holdet med en meget talentfuld spiller fra Herre Ligaen. Han er et stortalent, som du ofte kun får mulighed for at få en gang. Derfor har vi handlet hurtigt for at få aftalen i hus, før det var for sent, siger TTH Holstebros direktør John Mikkelsen, der har hentet ekstra økonomisk hjælp hos klubbens sponsorer for at få råd til den 21-årige højre back. 

Nikolaj Enderleit havde egentlig kontrakt med Ribe-Esbjerg for endnu en sæson, men har brugt en klausul i sin kontrakt, der giver ham mulighed for at komme ud af den allerede til sommer. 

Enderleit har underskrevet en fireårig aftale, der dog indeholder klausuler, så samarbejdet ikke nødvendigvis bliver på fire sæsoner. 

- Han er en af de mest spændende højre backs, som er i det danske miljø, og ingen kan være i tvivl om hans potentiale. Det mest unikke ved Nikolaj er, at han er en to-vejs spiller, som er venstrehåndet, og dem findes der ikke ret mange af på det her niveau i Danmark, mener TTH-træner Patrick Westerholm.

- Hvis Nikolaj kan ramme en god periode i hans karriere, hvor han undgår skader og fortsætter sin udvikling som spiller og person, så kan han blive en af ligaens største profiler på sin position - og potentielt blive en A-landsholdsspiller på sigt, mener TTH-træneren.

21-årige Enderleit har længe været betragtet som et af de største danske talenter på højre back, men blev sat markant tilbage, da han blev ramt af en hjernerystelse under et U-VM i 2017. Hele 469 dage gik der, inden Enderleit i november igen kom i kamp. Comebacket blev dog foreløbig kortvarigt, da Ribe-Esbjerg-spilleren for nylig brækkede en knogle i foden og er ude indtil sidst på sæsonen.

- Jeg glæder mig meget til at starte på et nyt kapitel i TTH Holstebro. Jeg har fået et godt indtryk af klubbens værdier og deres ambitioner i klubben. Det er tydeligt at mærke, at klubben har ambitioner om at nå det næste skridt, og det projekt ser jeg frem til at blive en del af de næste fire år, siger Nikolaj Enderleit i pressemeddelelsen.

Nikolaj Enderleit er den seneste af flere markante spillernavne, som TTH Holstebro har skrevet kontrakter med frem mod næste sæson. 

Vestjyderne har også hentet ligatopscoreren Johan Meklenborg fra Nordsjælland, den udlandsprofessionelle Allan Damgaard fra tyske Frisch Auf Göppingen og Skjern-stregen Christoffer Cichosz, og så vender den tidligere TTH-profil Søren Tau tilbage til klubben efter ophold i Ribe-Esbjerg og senest norske Elverum.