Håndbold

KIF-ledelsen opdagede trænerproblem på Lanzarote

Først på KIF Koldings træningslejr i januar blev ledelsen opmærksomme på spillernes utilfredshed med træneren.

Det var mange måneders stigende frustrationer i KIF Kolding-truppen, der tirsdag eftermiddag kulminerede med fyringen af cheftræner Lars Frederiksen - blot 44 dage efter, at klubben forlængede hans aftale til sommeren 2021. 

TV 2 SPORT har de seneste dage talt med en række kilder både i KIF Kolding og med indsigt i den tidligere storklub. De fortæller alle historien om en spillertrup, der var meget utilfreds med cheftrænerens engagement og arbejdsindsats i klubben.

- Det er ting, der har akkumuleret sig igennem de seneste seks måneder, som vi så først finder ud af sådan for alvor her i løbet af de sidste 14 dage, bekræfter KIF Koldings bestyrelsesformand, Brian Stein, tirsdag aften over for TV 2 SPORT i et interview, som du kan se i fuld længde i videoen øverst.

TV 2 SPORTs kilder beskriver blandt andet en cheftræner, der har virket uforberedt til taktikmøder og træninger. Utilfredsheden kulminerede under en træningslejr på Lanzarote i januar, hvor spillerne oplevede en cheftræner, der ikke hver gang dukkede op til den aftalte tid til samlingerne, og som havde mere travlt med flere timer lange cykelture end med at forberede træningen.

Ifølge TV 2 SPORTs oplysninger var KIF-truppens frustration til sidst så stor, at spillerne afleverede et fysisk brev til ledelsen med truppens kritikpunkter mod Lars Frederiksen.

Med på træningslejren på Lanzarote var blandt andre KIF-formand Brian Stein og næstformanden Anders Jensen.

- Nu kan en uges træningslejr jo ikke danne et komplet billede af, hvordan en cheftræner agerer. Det ville være forkert at tage en uge op og sige, at den er udslagsgivende. Det er den ikke, siger Brian Stein.

Han forholder sig ikke konkret til, hvad spillerne har været utilfredse med ved Lars Frederiksen, men siger:

- Det er nogle konkrete ting omkring mandskabspleje og nogle andre ting, hvor spillerne jo har brug for at få noget mere opbakning i den situation, vi står i nu. Og det er den, vi har vurderet, at den får vi nu bedst ved at gøre det, vi har gjort i dag (fyringen mandag, red).

Det er ellers kun 44 dage siden - 23. december - at KIF Kolding forlængede Lars Frederiksens kontrakt frem til sommeren 2021.

- I sportens verden går det hurtigt, og det burde du vide om nogen. Det går så hurtigt, at en gang imellem må man agere efter, hvad der skete i går og i forgårs og ugen forinden. Det er klart, at den springer da i øjnene, den dér (forlængelsen, red.), men vi synes, Lars har gjort det godt. Men som jeg siger til dig – de sidste 14 dage er der bare kommet nogle ting op, og dem reagerer vi på, forklarer Brian Stein til TV 2 SPORT.

Hverken spillerne i KIF Kolding eller den nu tidligere cheftræner Lars Frederiksen ville tirsdag udtale sig til TV 2 SPORT om fyringen.

KIF Kolding tabte mandag aften 24-26 til bundholdet Nordsjælland og er nu i høj grad selv blevet en del af kampen om at undgå nedrykning. Der er tre point fra KIF Kolding på tiendepladsen ned til TMS Ringsted, der ligger på den 14. plads, som udløser en direkte billet ned i 1. division efter grundspillet.