Håndbold

Klavs Bruun påskønner spillernes valfart til udlandet

Klavs Bruun Jørgensen glæder sig over, at flere danske spillere rejser til udlandet, hvilket han har ønsket i noget tid.

Stine Bodholt, Sandra Toft og Louise Burgaard.

De tre spillere har det tilfælles, at de er inde omkring det danske landshold. De har samtidig det tilfælles, at de i den seneste tid har offentliggjort, at de skifter væk fra den danske liga og søger mod udlandet. Derudover kan de alle tre øve sig på at sige bonjour, da de alle siger goddag til Frankrig.

Burgaard skal til topklubben Metz, Toft skal til Brest Bretagne, imens Stine Bodholt ifølge TV 2 SPORTs oplysninger skal til Nantes.

Og det er sød musik i landstræner Klavs Bruun Jørgensens ører, der længe har appelleret til, at spillerne rejste til udlandet.

- Jeg synes, at det er spændende – især med nogle af de spillere, der er oppe i årene, som stadig er unge rent håndboldmæssigt, men som har spillet i den danske håndboldliga i mange år. Det er med til at styrke dem og få international erfaring, siger Klavs Bruun Jørgensen til TV 2 SPORT.

Jeg anbefaler ikke bare alle spillere, at de skal tage af sted, men jeg synes ikke, at de skal holde igen

Klavs Bruun Jørgensen, landstræner

- Det er det med at komme ud og stå på egne ben. Det er ikke, fordi jeg er utilfreds med den danske liga. Den er ganske, ganske fin på mange punkter. At få den sidste erfaring og kynisme er jeg sikker på gavner landsholdet. Det er det med at komme væk fra mor og fars tryghed og de normale, vante rammer. Jeg tror, at der er rigtig mange af vores spillere, der vil have godt af at komme til at stå på egne ben.

Landstræner: Spillerne skal ikke holde igen

Selvom tre af Klavs Bruun Jørgensens landsholdspillere pakker taskerne og rykker afsted, opfordrer han ikke bare alle til at gøre det. 

Men hvis muligheden byder sig, og det lyder acceptabelt, er det med at tage chancen.

- Det er ikke, fordi at jeg har en ambition om, at alle spillere på landsholdet skal til udlandet. Der er også den danske liga, hvor mange af profilerne spillerne godt. Det er ikke sådan, at jeg bare anbefaler alle spillere, at de skal tage af sted, men jeg synes ikke, at de skal holde igen med at komme ud. Det giver noget erfaring, og de kan altid komme hjem igen.

De tre spillere er dog ikke de eneste, der rykker til Frankrig. Lotte Grigel spiller i denne sæson i ungarske Debreceni, men den skifter hun ud med Nantes, hvor hun skal spille sammen med Stine Bodholt.