Håndbold

Officielt: Dansk landsholdsstreg skifter til fransk håndbold

Stine Bodholt ser frem til at prøve en anden håndboldkultur i Frankrig. Liselotte Sabroe / Ritzau Scanpix

Stine Bodholt skifter til franske Nantes efter denne sæson, hvor hun vil udvikle sig som håndboldspiller.

Når Stine Bodholt har snørret håndboldskoene for sidste gang for Viborg HK i denne sæson, kan den danske landsholdsspiller godt begynde at pakke kufferten.

Stregspilleren er nemlig blevet købt fri af sin kontrakt og skifter til franske Nantes, som TV 2 SPORT tidligere kunne erfare.

Danskeren fortæller, at hun glæder sig til at komme i gang og forsøge sig med den franske håndboldkultur.

- Jeg leder efter nye udfordringer, og jeg er klar til at opdage en ny stil. Den franske liga er meget interessant, der er gode spillere, der udvikler sig, og jeg tror, ​​at det kan hjælpe mig med at udvikle mig også. I december under EM fik jeg lov til at se nærmere på byen, og jeg elskede den, siger Stine Bodholt til den franske klubs hjemmeside.

- I den franske liga er der mange dueller, en-mod-en mellem spillerne, og det er meget interessant. Der er også mange meget gode spillere, så jeg kan ikke vente med at komme i gang.

Ekspert kan ikke se mening i skiftet

Selvom Bodholt nu tager det store skridt og rejser til den franske liga, så ærgrer TV 2 SPORTs håndboldekspert Bent Nyegaard sig over skiftet.

Han havde håbet på, at det havde været til en større klub end Nantes, der ikke spiller Champions League i denne sæson og er på en øjeblikkelig femteplads.

Jeg har ikke noget imod Nantes, og det kan være godt, at det bliver en stor klub senere, men det er det ikke lige nu

Bent Nyegaard, håndboldekspert TV 2 SPORT

- Jeg har været forvirret det meste af dagen, fordi for mig giver det slet ikke nogen mening. Jeg kunne forstå det, hvis det var til et Champions League-hold – men til Nantes? Det er et undermidten-hold i Frankrig. Det giver for mig slet ikke nogen mening, at en af Viborgs helt, helt store aktører tager derned. Den danske liga er markant bedre end den franske. Vi har en ganske fin liga herhjemme, siger TV 2 SPORTs håndboldekspert.

- Jeg havde bare håbet, at når Bodholt på et tidspunkt skulle afsted, var det til en Champions League-klub. Jeg har ikke noget imod Nantes, og det kan være godt, at det bliver en stor klub senere, men det er det ikke lige nu. Så kan det godt være, at der kommer økonomi i Nantes med Allan Heine (tidligere Viborg-træner, red.) i spidsen, men det varer et stykke tid, inden de kan konkurrere med top-fire her.

Stine Bodholt forlader Viborg HK to år før kontraktudløb, men en klausul gjorde, at hun kunne blive købt fri.

Stine Bodholt begyndte sin seniorkarriere i Viborg HK og vendte i 2016 tilbage til klubben efter seks år i Skive fH og to år i Team Esbjerg.

I Nantes får Stine Bodholt den tidligere Viborg-træner Allan Heine som sin nye træner. Hun bliver også klubkammerat med landsholdskammeraten Lotte Grigel, der blev præsenteret af den franske klub i sidste uge. Hun skifter fra ungarske Debreceni.