Håndbold

Viborg-profil kræver selvransagelse efter ydmygelse

Bagud 6-17 ved pausen var der ikke meget at gøre for Viborg, der endte med at tabe ligakampen til Herning-Ikast med 21-34.

Viborg HK vinder i Europa, men taber hjemme i Danmark.

Onsdag aften led viborgenserne det femte nederlag på stribe i HTH Ligaen, da de blev spillet ned under halgulvet i første halvleg af kampen mod Herning-Ikast Håndbold.

Første halvleg er under al kritik, og vi kan simpelthen ikke være os selv bekendt

Ann Grete Nørgaard, håndboldspiller

Anden halvleg var mere jævnbyrdig, men resultatmæssigt formåede de grønblusede ikke at rette op på de miserable første 30 minutter.

- Vi må måske bare erkende, at vi har mødt hold, der er bedre end os. Vi er ikke i nærheden af dem, der ligger i top-6 lige nu. Det viser kampen i dag med al tydelighed, siger Ann Grete Nørgaard til TV 2 SPORT.

- Der skal være noget selvransagelse. Vi skal kigge rigtig meget indad, og vi skal komme med en helt anden attitude fra nu af, ellers har vi ingenting at gøre i et slutspil.

Viborg var bagud 6-17 ved pausen. Anden halvleg blev tabt med bare to mål, 15-17, så set over 60 minutter lød nederlaget på 21-34.

- Alt går jo galt. Vi er nærmest ikke til stede. Vi kommer bagud 1-8. Vi giver dem bolden. Problemet er ikke, at vi brænder chancer. Problemet er, at vi forærer Herning-Ikast bolden hele tiden, og de bare kører os over som en damptromle i første halvleg, siger Ann Grete Nørgaard.

Vi er nødt til at tage det her seriøst

Jakob Vestergaard, Viborg HK's cheftræner

- Hvis bare det var fordi, vi havde brændt chancer, for så havde vi da spillet os til noget. Det bliver så bedre i anden halvleg. Vi får også lavet nogle mål og får løsnet lidt op for det, men første halvleg er under al kritik, og vi kan simpelthen ikke være os selv bekendt.

Skal tage problem seriøst

Det er tredje kamp i træk, at Viborg kommer dårligt fra start. Cheftræner Jakob Vestergaard og spillerne skal nu finde ud af hvorfor.

- Egentlig er den her kamp bare til glemmebogen, til skraldespanden, et stort mareridt som man hurtigst muligt skal vågne af og komme videre, men vi er nødt til at tage det her seriøst, siger Jakob Vestergaard.

- Vi skal hjem og arbejde stenhårdt på hver lille detalje både i spillet, men i særdeleshed i mentaliteten og i udtrykket, og den indstilling vi har, når vi går på banen.

- Vi har prøvet at skifte lidt forskelligt og starte lidt forskelligt, og vi har altså ikke fundet de vise sten endnu. Der har vi et stort stykke arbejde, inden vi spiller i Frankrig i weekenden, og inden møder Ajax hjemme på onsdag.

TV 2 SPORTs håndboldekspert Bent Nyegaard er enig i, at der skal rettes op på tingene.

- Det, der er den helt store problematik, er, at Jakob Vestergaard ikke kan se ild i øjnene på sine spillere. Det er stampersonalet, der ikke præsterer, og derfor er det selvfølgelig bekymrende, siger Nyegaard.

Med nederlaget er Viborg fortsat på 8.-pladsen i ligaen, mens Herning-Ikast er nummer fem. De otte bedste hold i grundspillet kommer i slutspillet.

Top-8 i HTH Ligaen

  1. Odense 40 point
  2. Nykøbing Falster 33 point
  3. Esbjerg 32 point
  4. København 30 point
  5. Herning-Ikast 28 point
  6. Aarhus 21 point
  7. Silkeborg-Voel 19 point
  8. Viborg 16 point

Se interviewet med den glade Herning-Ikast-spiller Louise Burgaard herunder:

Herning-Ikast kørte Viborg over i kvindernes håndboldliga. Louise Burgaard og holdkammeraterne vandt 34-21. Video: TV 2 SPORT