Mestertræner overtager Helle Thomsens job

16x9
Emmanuel Mayonnade skal sideløbende med jobbet i Metz være hollandsk landstræner. Foto: Metz Handball

Franske Emmanuel Mayonnade overtager jobbet som træner for Hollands håndboldkvinder, der har endt samarbejdet med danske Helle Thomsen.

Få dage før 2018 blev til 2019 meddelte det hollandske håndboldforbund (NHV), at danske Helle Thomsen ikke fortsatte i jobbet.

Derfor har hollænderne siden været på jagt efter en afløser, og den er fundet i den franske mesterklub, Metz Handball.

35-årige Emmanuel Mayonnade er nemlig blevet ansat som landstræner, men fortsætter dog som klubtræner i Metz. Han kontrakt løber i første omgang til og med de olympiske lege i 2020.

- Jeg er glad for og stolt over at få dette job. Holland har mange gode spillere, som jeg ofte har mødt med mit klubhold. Jeg kender spillernes kvaliteter, har en klar plan og glæder mig til at arbejde med dem, siger han i en pressemeddelelse fra NHV.

Mayonnade har været træner i Metz siden 2015 og har tre år i træk ført klubben til det franske mesterskab, mens klubben to år i træk har nået kvartfinalen i Champions League.

Nu skal han også prøve kræfter med landsholdshåndbold i Holland, der siden 2015 har vundet medaljer ved alle mesterskaber på nær OL.

- Vi glæder os over at være i stand til at tiltrække Emmanuel Mayonnade. Han bliver lovprist for sine taktiske og analytiske evner og for sin personlighed, siger den tekniske chef i NHV, Paul van Gestel.

- Hans idéer om tilgangen til vores hold appellerer rigtig meget til os.

Helle Thomsens tilgang appellerede egentlig også til van Gestel, men i forbindelse med det afsluttede samarbejde med danskeren fortalte han, at hendes store ambitioner lå uden for forbundets rækkevidde.

Hun førte Holland frem til sølv og bronze ved EM og bronze ved VM, men hun blev altså ikke set til at styre holdet mod OL i 2020.

- I bund og grund har det ikke noget med at gøre, at vi ikke kunne nå til enighed. Jeg er bare for ambitiøs og målrettet, sagde Helle Thomsen til TV 2 SPORT, da hendes stop blev offentliggjort.

- Jeg vil gerne skabe den optimale udvikling, og i ledelsen ser vi måske ikke helt ens på de forhold, og det er fair nok.