Håndbold

Hansen får selskab af franske guldvindere i storklub

Danske Anne Mette Hansen kan se frem til to franske europamestre som holdkammerater i næste sæson hos ungarske Györ.

Klubben er dobbelt regerende Champions League-mester og betegnes af mange som klodens største indenfor kvindehåndbold. Derfor er kampen om spilletid i ungarske Györ da også ganske anselig.

Når alle er klar, er det jo den bedste klub i verden, så der er pres på for at få spilletid.

Anne Mette Hansen

Ikke mindst i bagkæden, hvor klubben råder over danske Anne Mette Hansen blandt flere store profiler. Men en af dem - hvis ikke den største - forlader Ungarn til sommer.

Nycke Groots farvel mindsker nu nødvendigvis ikke kollegakampen om spilletid i næste sæson, der kommer til at være den Anne Mette Hansens tredje i storklubben. Efter sommerpausen kommer de franske landsholdsspillere Estelle Nze Minko og Béatrice Edwige nemlig til.

- Det er en af de bedste klubber i verden, så selvfølgelig bliver de store spillere erstattet af tilsvarende dygtige. De skal da være velkomne, og jeg glæder mig til at møde dem. Men nu skal vi lige gøre den her sæson færdig og få sendt Nycke godt afsted, siger den 24-årige danske landsholdsspiller.

30-årige Edwige, der spiller på stregen, kommer til fra de franske mestre Metz, mens tre år yngre Nze Minko skifter fra en anden ungarsk klub, Siófok.

- Jeg er meget glad for at komme til Györ næste år. Det er det bedste hold i verden, hvor folk med glæde skifter til.

- Hvert år sætter de ambitiøse mål for holdet - ligesom jeg selv gør. Nemlig at være bedst, siger Nze Minko til klubbens hjemmeside.

Med sit atletiske spil har hun imponeret på venstreback for det franske kvindelandshold, der i december vandt EM og året forinden også snuppede VM-guldet.

Nze Minko løber på tværs af hele forsvaret, og hun snyder Lunde i det norske mål. Video: Anders Masannek Jørgensen

Med den kommende tilgang af de to råder Györ i næste sæson over en gylden, fransk landsholdstrio - som også tæller målvogter Amandine Leynaud. 

Mens Béatrice Edwige, der er en af grundstenene i Frankrigs forsvar, mest kan tage spilletid fra Anne Mette Hansen i defensiven, så kommer danskeren formentlig til at konkurrere direkte med Estelle Nze Minko om minutterne i angrebet på Györs venstreback.

En position, hvor konkurrencen i forvejen er stor med profiler som Veronica Kristiansen fra Norge, brasilianske Eduarda Amorim og ungarske Zsusanna Tomori.

- Når alle er klar, er det jo den bedste klub i verden, så der er pres på for at få spilletid. Så handler det om at gribe chancen og vise, at man gerne vil spille.

- Jeg synes, det er fedt. Det holder mig skarp, og det gør mig bedre at træne hver dag med de bedste, siger danskeren.

24-årige Anne Mette Hansen har tidligere også spillet centralt i Györs bagkæde, som i denne sæson styres af stjernespillere som Stine Bredal Oftedal eller Nycke Groot. Nze Minko kan ligeledes spille som playmaker.

Jagter tredje titel på stribe

Aktuelt går det godt for den danske landsholdsspiller og Györ, som er klar til kvartfinalerne i Champions League og senest slog norske Vipers Kristiansand, hvor Hansen blev topscorer med otte mål. 

- Jeg synes, det går meget fint. Jeg får spilletid og prøver at udnytte tiden, når jeg er på banen. Og vi vinder jo vores kampe, så det går godt, fortæller Anne Mette Hansen over telefonen fra Ungarn.

Faktisk er det mere end et år siden, at Györ senest tabte en gældende kamp. I mellemtiden - i maj - har storklubben genvundet Champions League.

Bliver det også til triumf i klubturneringen i år, så vil det være første gang siden østrigske Hypo Niederösterreich gjorde det i midthalvfemserne, at et hold vinder Champions League tre sæsoner i træk.

- I første omgang handler det om at komme i Final 4. Det synes jeg også klart, vi skal.

- Men vi går da efter at vinde alle kampe. Gør vi det, så står vi jo også automatisk med pokalen til sidst, siger Hansen, der kom til Györ fra København i 2017.