Albue i ansigtet gav blåt kort – men ekspert forsvarer spilleren

SønderjyskEs Frederik Ladefoged fik blåt kort, da han ramte en modstander i hovedet, men TV 2 SPORTs håndboldekspert er uenig i kendelsen.

Med 20 minutter tilbage af opgøret mellem SønderjyskE og Nordsjælland gik Frederik Ladefoged op i en duel for at stoppe et gennembrud fra Jesper Dahl fra Nordsjælland Håndbold.

Men idet Jesper Dahl sprang op for at lægge an til skud fik han en albue i hovedet af stregspilleren fra SønderjyskE, og efter at have kigget sekvensen igennem på video takserede dommerne hændelsen til et blåt kort.

- Det ser voldsomt ud, men jeg er helt sikker på, at det ikke er med overlæg. Det er et uheld, så det er en hård skæbne, men selvfølgelig et fair rødt kort. Jeg håber ikke, at der kommer karantæne ud af det her, i og med, at det i mine øjne ikke er en situation, der bør give det, sagde TV 2 SPORTs håndboldekspert Daniel Svensson under kommenteringen.

Jesper Dahl måtte efter albueslaget forlade hallen med det, der lignede en blodtud. Nordsjælland-backen var dog i stand til at komme på banen senere i opgøret.

Manden, der stod bag blodtuden, kalder situation for et uheld.

- Jeg prøver at lægge en parade, men så ramler vi sammen, og dommerne siger, at min albue rammer ind i ham. Der var ikke noget ondt i det.

- Jeg prøvede ikke at slå ham eller skade ham på nogen måde. Jeg prøvede egentlig bare at dække op efter bedste evne, men de vurderede det til rødt og blåt, sagde Frederik Ladefoged.

Blåt kort kan gives, når en spiller dår direkte rødt kort. Det blå kort betyder, at episoden bliver indberettet. Herefter er det op til DHFs disciplinærinstans, hvorvidt hændelsen skal straffes med karantæne eller ej.

Kampen mellem Nordsjælland Håndbold og SønderjyskE endte 33-30 til nordsjællænderne. Med sejren rykker Nordsjælland op på tiendepladsen i Herrehåndboldligaen, mens SønderjyskE er placeret på ottendepladsen.

Nordsjælland Håndbold vandt mandag aften med 33-30 over Sønderjyske. Video: TV 2 SPORT