Håndbold

Markant profil forlader København

Hollandske Kelly Dulfer har ikke længere lyst til at spille for København Håndbold. Hun trænger til at komme tættere på sin familie.

Mesterholdet København siger ufrivilligt farvel til en af holdets store stjerner efter denne sæson.

Kelly Dulfer har besluttet sig for at udnytte en klausul, så hun forlader klubben et år før det planlagte kontraktudløb. Det skriver København Håndbold på sin hjemmeside, hvor det også nævnes, at klubben har gjort ’alt, hvad der stod i vores magt’ for at holde på den stærke landsholdsspiller.

- Jeg kan mærke, at jeg har brug for at kunne være tættere på familien. Jeg har været glad for at være i klubben, i ligaen og i byen, og det har givet mig store oplevelser med mesterskabet og Champions League at komme hertil, men afsavnet er nu blevet for stort, siger Kelly Dulfer til Københavns hjemmeside.

Kelly Dulfer skiftede til København Håndbold i sommeren 2017, hvor hun skrev under på en treårig aftale.

Et smerteligt tab

I sine to sæsoner for København Håndbold har den 24-årige Kelly Dulfer udviklet sig til at være en bærende profil. Ifølge TV 2 SPORTs håndboldekspert Bent Nyegaard har hun ligefrem været en klar årsag til mesterholdets holdets succes.

- Det er et smerteligt tab for København Håndbold. Hun er en af de spillere, der under Claus Mogensens ledelse har udviklet sig allermest. Hun har fra starten været en meget dygtig forsvarsspiller, som København har haft stor gavn af. Det er en af de primære grunde til, at København har været så langt med fremme.

- Men hun har udviklet sig rigtig, rigtig godt i den øvrige del af spillet. Hun er blevet bedre skydende og generelt bedre i angrebet. Hun er blevet en komplet spiller, som København får svært ved at erstatte.

København Håndbold ligger i øjeblikket nummer fire i både den hjemlige liga og i Champions Leagues gruppe 1. Hvis placeringerne fastholdes, går holdet videre til både slutspillet og den næste fase i Europas fornemmeste klubturnering.