Håndbold

Fik blåt kort for albueslag – nu har SønderjyskE-spiller fået sin straf

SønderjyskE Håndbolds Frederik Ladefoged har fået to spilledages karantæne for at ramme en modstander i hovedet med sin albue. Træneren er rystet.

Håndboldherrerne fra SønderjyskE må undvære Frederik Ladefoged de næste to kampe. Han er blevet tildelt to spilledages karantæne af Håndboldens Disciplinærinstans.

I SønderjyskE-lejren er de højst overraskede over karantænen.

- Jeg er rystet, må jeg sige. Dybt rystet, siger SønderjyskEs cheftræner, Kasper Christensen

Frederik Ladefoged ramte Nordsjællands Jesper Dahl lige i hovedet med sin albue i mandagens ligakamp.

Efter en videogennemgang af situationen vurderede kampens dommere, at handlingen skulle takseres til et blåt kort, som giver Håndboldens Disciplinærinstans mulighed for at uddele en karantæne.

Kasper Christensen anerkender, at tacklingen var hård, men ikke hård nok til to spilledages karantæne

- Det er indiskutabelt, at Frederik rammer ham. Det sker i høj fart, men der er ingen ond hensigt med tacklingen. Det røde kort er helt fair, og jeg ville også have accepteret en enkelt spilledags karantæne, siger Kasper Christensen.

Karantænen er ifølge Kasper Christensen alt for hård, fordi Frederik Ladefoged kun er tildelt en spilledags karantæne mindre end Olafur Gustafsson, der i sidste uge slog en modstander med en knytnæve. Det kostede ham tre spilledages karantæne.

- Der er så kun en forskel på én spilledags karantæne for at lave en decideret svinsk handling, hvor man bevidst går efter at hamre modstanderen i gulvet med en knyttet næve, og så til det Frederik laver. Det er i bund og grund en hån mod Frederik at give ham to dages karantæne, siger Kasper Christensen.

I Dansk Håndbold Forbunds Disciplinærinstans, der har givet karantænen, var der ingen tvivl om, at Frederik Ladefoged skulle have to spilledages karantæne.

- Der tackles med en albue i ansigtet. Og det er også med en voldsom effekt til følge. Det er vi i instansen alle enige om. Så vi har ikke været i tvivl, siger Jens Bertel Rasmussen, formand i Disciplinærinstansen.

Sønderjyske har ifølge Kasper Christensen ingen planer om at anke dommen.