Håndbold

Højgravid kone kunne gå i fødsel under kamp - profil satte mobil på lydløs

Mikael Aggefors' kone er højgravid og kunne gå i fødsel under Aalborgs kamp mod BSV. Det var nok meget godt, at hun ikke gjorde det.

Selvom Aalborgs fløjspiller Buster Juul er skadet, havde han en nøglerolle i onsdag aftens topkamp mod BSV.

Her varetog han nemlig den vigtige opgave at holde øje med målmand Mikael Aggefors’ mobiltelefon, som kunne ringe når som helst. Svenskerens kone er højgravid med parrets andet barn og er gået over sin termin.

Hun gik ikke i fødsel under kampen – og det var måske meget godt. For hans telefonpasser havde nemlig planen klar 40 minutter inde i kampen, da TV 2 SPORT talte med ham.

- Jeg lagde den (telefonen, red.) i lommen, efter 'Agge' reddede de sidste to forsøg. Den er på lydløs nu, og hun får ikke lov til at ringe nu. Jeg tager den i hvert fald ikke, lød det efterfulgt af et grin fra Buster Juul fra tribunen.

Herfra var den 25-årige Aalborg-profil, som er langtidsskadet med knæproblemer, vidne til en tæt og underholdende kamp, hvor Aalborg endte med at tabe med 33-34 i sidste sekund.

Efter kampen blev Mikael Aggefors bekendt med sin telefonpassers løse tilgang til tjansen, og det var helt okay for den svenske målvogter.

- Jeg stoler hundrede procent på ham. Og jeg har sagt til Buster, at hvis det nu situationen er, at hun ringer, så kan han godt køre hjem og overtage min plads, siger Mikael Aggefors jokende.

I kampen mod BSV endte Aggefors med en redningsprocent på 28 og her var tankerne udelukkende på at forsøge at lukke ned for konkurrenternes skud.

- I selve kampen betyder det ikke noget ekstra, men det sidste, man gør før kampen, er at give Buster telefonen, og det er det. Under kampen kan jeg ikke gøre så meget ved det, og det sidste, hun sagde, før jeg tog af sted til kamp, var, at jeg ikke skulle bekymre mig for meget om det, fordi hun ikke kunne mærke noget, siger han.

Mikael Aggefors og Buster Juul har været holdkammerater siden 2016, hvor målvogteren kom til klubben fra Alingsås HK.

BSV vinder 34-33 ude over Aalborg Håndbold i Herre Håndbold Ligaen på et mål i sidste sekund af Jacob Lassen. Video: TV 2 SPORT