Håndbold

Mål i sidste sekund af nederlag kan blive afgørende for SønderjyskE

SønderjyskE tabte 27-29 til Ribe-Esbjerg i herrernes håndboldliga. Dermed har begge hold 18 point med fem runder tilbage af grundspillet.

Aaron Mensings reducering til 27-29 i sidste sekund af torsdagens herreligakamp mellem SønderjyskE og Ribe-Esbjerg kan blive en slutspilsplads værd for sønderjyderne.

SønderjyskE vandt sæsonens første indbyrdes opgør mod Ribe-Esbjerg med 23-21, så ender de to hold a point på den formodede ottendeplads efter sidste runde i grundspillet, afgør holdenes samlede målscore, hvem der kommer i slutspillet.

- Sådan kan man vinde ved at tabe. Det er lidt specielt, lød det fra TV 2 SPORTs håndboldekspert Bent Nyegaard umiddelbart efter kampen i Skansen.

Efter 21. spillerunde har holdene 18 point hver, men SønderjyskE er 26 mål bedre end Ribe-Esbjerg i det store regnskab. Ribe-Esbjerg var ellers på vej mod en storsejr i Sønderborg, da gæsterne førte 27-20 med otte minutter tilbage af kampen.

- Det kan godt vise sig, at det (målet, red.) bliver rigtig vigtigt senere hen, men lige nu er jeg rigtig skuffet, siger Aaron Mensing til TV 2 SPORT.

Rasmus Boysen vil ikke høre tale om, at sejren endte med at blive et nederlag for Ribe-Esbjerg.

- Det kan vi ikke snakke om. Vi kommer herned på en svær udebane og vinder. Vi er klart foran hele kampen, så vi kan tage rigtig meget med. Vi spiller stort set en rigtig god kamp, sagde Ribe-Esbjerg-spilleren og udtrykte efterfølgende optimisme i forhold til at nå slutspillet:

- Vi er inde i en god stime, og vi spiller god håndbold lige nu, lød det fra Boysen.

Over SønderjyskE, der fortsat er nummer otte i ligaen takket være den samlede bedre målscore, ligger Århus med 26 point for 20 kampe. Lige under Ribe-Esbjerg, der er nummer ni, ligger Nordsjælland med 13 point for 20 kampe.

Sådan forløb kampen

Af Ritzau

Gæsterne fra Ribe-Esbjerg havde vundet og tabt lidt på skift i de seneste kampe efter en skidt sæsonindledning, mens SønderjyskE mødte op med to liganederlag i træk.

Der var ikke meget, der tydede på spænding, og at hjemmeholdet skulle komme tilbage på vindersporet efter de første 20 minutter.

Her var SønderjyskE bagud 5-12, og holdet måtte gå til pause nede med 9-15, efter at Arnar Birkir Halfdansson fik reduceret med halvlegens sidste scoring.

Rúnar Kárason bragte Ribe-Esbjerg foran 18-11 på et straffekast med sit syvende mål i opgøret seks minutter inde i anden halvleg, og der var ingen tegn på, at SønderjyskE havde et større comeback under opsejling.

Gæsterne var på dagen langt overlegne, og de bragte sig foran 23-16 med et kvarter igen.

Med syv minutter igen var føringen på fem mål, men det lykkedes hjemmeholdet at indhente noget af det tabte i slutfasen.

SønderjyskE reducerede nederlaget til to mål, da Aaron Mensing i sidste sekund fik lov at tordne bolden i mål til 27-29.