Håndbold

Nyegaard efterlyser blåt kort: - Det er et direkte slag mod kroppen

Regelryttere i dansk håndbold er ved at male sig selv op i et hjørne, mener SønderjyskEs træner efter endnu en slagepisode i ligaen.

For tredje gang på to uger er det en kedelig sag, der fylder efter en kamp i den danske herrehåndboldliga.

Torsdag aften bragte Ribe-Esbjergs Miha Zvizej sig selv i fokus, da han var i nærkamp med Sønderjyskes Martin Kærgaard på stregen.

- Det der er et direkte slag mod kroppen. Det er for mig et rødt kort og et blåt kort, siger TV 2 SPORTs håndboldekspert Bent Nyegaard om episoden, som du kan se øverst i artiklen.

- Jeg kan sagtens se, at Martin Kærgaard først går ind og låser Zvizej, men for mig ser det ud, som om Zvizej siger: ’Nu får du lige den her huskekage’, og at det er en bevidst handling.

For meget fokus

Det er Miha Zvizej ikke enig i, og han ærgrer sig tilmed over, at hårde tacklinger fylder så meget efter kampene. I løbet af de seneste to uger er der rejst disciplinære sager mod både Olafur Gustafsson fra KIF Kolding og Frederik Ladefoged fra SønderjyskE, der har fået henholdsvis tre og to spilledages karantæne.

- Jeg synes ikke det var, som Bent siger, lyder det fra Miha Zvizej.

- Jeg ville bare komme væk fra, at han holdt mig. Ikke med albuen, men hele kroppen. Jeg ville ikke slå ham, jeg ville slippe fri.

Er der for mange grimme tacklinger i ligaen?

- Nej, jeg synes, der er alt for meget fokus på det. Jeg synes, vi laver håndbolden til et basketballspil, hvor alle hårde tacklinger bliver sanktioneret hårdt. Jeg er enig i, at Ladefoged ikke skulle have haft karantæne, men sådan er det i Danmark. Det er svært for mig at vænne sig til det. Det er en kontaktsport.

Ganske forventeligt håber Miha Zvizej, at der ikke åbnes nogen disciplinærsag mod ham efter torsdagens episode.

Modstanders træner håber ikke på straf

Lidt mere overraskende er det måske, at SønderjyskE-træner Kasper Christensen også håber, at den omtalte tackling går ubemærket hen. Han frygter dog, at der sker, fordi disciplinærinstansen efterhånden er nødt til det på baggrund af tidligere beslutninger.

- Det er det hjørne, vi har malet os op i. Rammerne er sat – hedder det ikke præcedens? Jeg står ikke og plæderer for en karantæne, men vi har jo lige set, at et slag med albuen er to spilledages karantæne, lyder det fra træneren med henvisning til Frederik Ladefogeds karantæne.

Situationen mellem Zvizej og Kærgaard gik ubemærket hen i kampen. Det betyder dog ikke, at sagen ikke kan tages op af disciplinærudvalget.

Kampen endte med en sejr til Ribe-Esbjerg på 29-27.

Ribe-Esbjerg vinder på udebane 29-27 over Sønderjyske i Håndbold Ligaen, og de to klubber er dermed lige i rækken med 18 point hver. Video: TV 2 SPORT