Håndbold

Værst tænkelige nyhed for BSV: - Det blev bare ved med at gøre ondt

Nikolaj Markussen under en landsholdstræning før VM-semifinalen. Liselotte Sabroe / Ritzau Scanpix

En lilletå, der nu skal opereres, ender med at blive et stort problem for Bjerringbro-Silkeborg, mener håndboldekspert Bent Nyegaard.

Det var egentlig bare en lille ting. En lilletå, der var forstuvet. Kort før VM. Troede han. Men nu er han blevet klogere, Bjerringbro-Silkeborgs storskytte Nikolaj Markussen.

- Jeg havde bare forfærdelig ondt i den, men når man får at vide, at det bare er en forstuvning, så vænner man sig jo til det, og så forsøger man at spille videre, siger han selv til TV 2 SPORT.

Jeg har ikke forsøgt at skjule noget på nogen måde

Nikolaj Markussen

Men godt to uger efter VM-triumfen gjorde lilletåen stadig ondt. Og derfor blev den undersøgt nærmere. Denne gang viste det sig så, at tåen var gået af led dengang i begyndelsen af januar. Og at det nu kræver en operation, der vil holde ham ude resten af sæsonen.

Er du overrasket over, at det så nu viser sig at være værre end først antaget?

- Ja og nej. For efter jeg kom hjem til BSV og forsøgte at give det pause, så har jeg jo godt kunnet mærke, at det bare blev ved med at gøre ondt. Og så kunne jeg jo godt fornemme, at der var noget galt, og så var jeg også selv med til at tage initiativ til, at det skulle undersøges nærmere.

Det kunne næsten ikke være værre for Bjerringbro-Silkeborg

Bent Nyegaard

Altså spillede Nikolaj Markussen hele VM-turneringen på en lilletå, der skulle have haft pause – eller operation på et tidligere tidspunkt. En situation, der nu ligger Markussens klub Bjerringbro-Silkeborg til last, og som klubben tidligere onsdag klandrede landsholdsledelsen for.

Har din lyst til at spille VM bare været større end din lyst til at få det undersøgt nærmere?

- Nej, det synes jeg ikke. Jeg har ikke forsøgt at skjule noget på nogen måde. Jeg var så heller ikke vildt hårdt belastet under VM, fordi der var andre, der præsterede enormt godt. Så jeg spillede ikke så meget.

Men har du ikke også selv et ansvar som spiller her?

- Jeg synes, jeg har gjort, hvad jeg skulle. Jeg har som spiller et ret begrænset kendskab til, hvad kroppen kan og ikke kan. Jeg koncentrerer mig om at spille håndbold, når jeg får at vide, at der ikke er noget galt.

Har du fortsat tillid til staben omkring landsholdet efter det her?

- Ja, der er mange dygtige folk omkring landsholdet. Og de er da nok lige så trætte af det her, som jeg er, tænker jeg.

Det kunne ikke være værre for BSV

At den lilletå, der i første omgang ikke var et stort problem, nu ender som en kæmpeudfordring for Bjerringbro-Silkeborg, bekræfter TV 2 SPORTs håndboldekspert Bent Nyegaard:

- Det kunne næsten ikke være værre for Bjerringbro-Silkeborg, vurderer han.

- Nikolaj Markussen er en fuldstændig afgørende spiller for Bjerringbro-Silkeborg, og han indgår sammen med Sebastian Skube og Nikolaj Øris i den – i perioder – bedste bagkæde i dansk herrehåndbold. Nikolaj Markussen har en meget stor rolle, og når han er bedst – det har han været i en lang periode – så vinder han håndboldkampe.

Bent Nyegaard i snak med landstræner Nikolaj Jacobsen under VM

En vurdering og en udsigt, som hovedpersonen selv da heller ikke er specielt begejstret over:

- Jeg er da pissetræt af det, siger Markussen selv i telefonen mellem to rugbrødsmadder ved familiens spisebord.

- Der venter et spændende forår, som jeg ikke kan være med til. Det giver selvfølgelig nogle udfordringer for holdet, at jeg ikke er med, men jeg håber, at andre kan tage over. Jeg er da glad for, at Bent roser mig og mener, at jeg spiller en stor rolle. Men det er da forfærdeligt at skulle sidde ude og kigge. Jeg må forsøge at bidrage med noget ude fra, siger venstrebacken, som har produceret 85 mål, 66 oplæg og utallige afgørende aktioner der ud over for Bjerringbro-Silkeborg indtil videre i denne ligasæson.

Og rugbrødsmadder eller andet godt, som kan give ekstra energi, det får de resterende BSV-spillere brug for de kommende måneder, hvis man spørger Bent Nyegaard. Det har undertegnede skribent nemlig gjort, og håndboldoverlærerens vurdering lyder, at det her ændrer Bjerringbro-Silkeborgs muligheder for at vinde dette års DM-guld.

- Ja, det gør det. Det redefinerer tingene. Jeg har hele tiden haft Bjerringbro-Silkeborg som et kommende finalehold. Og det er man nødt til at revurdere, når Nikolaj Markussen ikke længere er til rådighed. Skjern og Bjerringbro-Silkeborg var mine bud på to finalehold. Det må jeg kiggere nøjere på, nu hvor Markussen ikke er med.

Bjerringbro-Silkeborg spiller første gang uden Nikolaj Markussen allerede onsdag aften klokken 18.30, hvor Lemvig-Thyborøn kommer på besøg i Silkeborg.

Før den kamp ligger Bjerringbro-Silkeborg nummer fem i ligatabellen. En placering, der vil give billet til slutspillet – dog uden medfølgende point.