Håndbold

GOG henter Kirkeløkke-erstatning i svensk mesterklub

Den aktuelle toer i Herre Håndbold Ligaen har valgt norske Stig Tore Moen som manden, der skal udfylde hullet efter Niclas Kirkeløkke.

Når en lokal knægt har taget turen fra ungdomsrækkerne, ind på førsteholdet, videre til landsholdet og så til sidst – helt naturligt – videre til udlandet, så efterlader han et hul ud over det sædvanlige, når han pludselig er væk.

Det kender de alt til i GOG, som efter denne sæson siger farvel og tak til landsholdsspilleren Niclas Kirkeløkke.

- Det er vanskeligt at erstatte en landsholdsspiller med gult blod i årerne, siger cheftræner Nicolej Krickau.

Og det bliver ikke mindre vanskeligt af, at det er en venstrehåndet af slagsen, som både kan spille angreb og forsvar.

Jeg er helt sikker på, at vi bevarer vores niveau på den position

Nicolej Krickau, Træner GOG

Men den vanskelige opgave har han og klubben løst ved at kigge rundt i det skandinaviske håndboldlandskab. Det mener hvert fald Nicolej Krickau, som dermed bekræfter, at norske Stig Tore Moen har underskrevet en kontrakt med GOG som afløser for Niclas Kirkeløkke, der tager til tyske Rhein-Neckar Löwen.

Stig Tore Moen skal i første omgang spille på den sydfynske højreback de kommende to sæsoner.

- Jeg er ikke i tvivl om, at vi fagligt har fået en perfekt erstatning. Stig kan løse samme logistik som Niclas og har stor offensiv X-faktor, siger Krickau.

De logistiske overvejelser går på, at Stig Tore Moen kan løse opgaver i alle spillets faser. Både forsvar, angreb og det midt imellem. Derfor kan han afløse den danske landsholdsspiller stort set 1 til 1.

Holder Kirkeløkkes niveau

Spørgsmålet er så, om nordmanden, der er en del af bruttotruppen på det norske landshold, også kan løse opgaverne på samme, højre niveau, som Kirkeløkke har gjort det de seneste år. Og det mener Krickau faktisk, at han kan:

- Jeg er helt sikker på, at vi bevarer vores niveau på den position, siger han.

- Han er en målmaskine uden lige. Han har haft en flot udvikling i både sit forsvars- og angrebsspil. Han er en to-vejs-spiller med stor alsidighed i sit spil, uddyber GOG-træneren.

Og 24-årige Stig Tore Moen kommer da også med et CV, der indikerer, at han kan udfylde hullet efter Kirkeløkke. Han har de seneste tre sæsoner spillet for de svenske mestre IFK Kristianstad, hvor han sideløbende med den svenske liga har målt sig mod de allerbedste i Champions League.

At han vælger GOG, er for mig et bevis på, at vi er i gang med en positiv udvikling og fortsat vil være at finde i toppen af dansk håndbold

Kasper Jørgensen, Direktør GOG

Naturligt skridt fra svensk til dansk håndbold

Men selvom GOG lige nu ”kun” spiller med i det næstbedste europæiske selskab i EHF Cuppen, så ser Stig Tore Moen sit skifte fra Sverige og Kristianstad til Danmark og GOG som den helt rigtige udvikling i karrieren.

- Den danske liga er et naturligt næste skridt for mig, siger han.

- Jeg glæder mig til at prøve noget nyt. Få nogle nye holdkammerater, spille i den danske liga og udvikle mig som spiller.

Og valget af netop GOG er naturligvis heller ikke tilfældigt. Her har flere norske forgængere nemlig vist, at vejen via Gudme ofte fører ud i det store Europa på den lidt længere bane.

- Jeg kender jo spillere som Henrik Jakobsen, Göran Johannessen og Magnus Jøndal. Alle taler godt om klubben, så det ser jeg frem til, siger han.

Bekræfter GOG's status som tophold

Ifølge TV 2 SPORT’s oplysninger er danske GOG ikke den eneste klub, der har flirtet med Stig Tore Moens underskrift. Og det trækker da også i både smilebåndet og rygsøjlen hos direktøren i det sydfynske, når en eftertragtet signatur bliver sat på en kontrakt med den klub, der gik konkurs i 2010 og siden stille og roligt har været på vej tilbage mod tidligere tiders storhed.

- Vi er glade for og stolte af at kunne tiltrække en spiller i den kaliber på en svær position, siger Kasper Jørgensen.

- En spiller som Stig Tore er attraktiv for mange klubber, og at han vælger GOG, er for mig et bevis på, at vi er i gang med en positiv udvikling og fortsat vil være at finde i toppen af dansk håndbold i de kommende år.

Træner Nicolej Krickau supplerer sin direktør:

- Det siger mig, at vi er kommet op på en mere etableret hylde i toppen, at vi kan rekruttere fra en fast Champions League-deltager i Kristianstad. Nu med både Stig (Tore Moen, red.) og Arnar (Freyr Arnarsson, stregspiller, red.) som i øvrigt har rigtig god relation i begge ender af banen, siger han.

Stig Tore Moen tilslutter sig altså sin nuværende holdkammerat i Kristianstad, den islandske stregspiller Arnar Freyr Arnasson, som tidligere er blevet offentliggjort som ny mand i GOG fra den kommende sæson.

Dermed mangler ligaens aktuelle toer formentlig kun en enkelt brik i puslespillet om næste års trup. Det er dog en væsentlig af slagsen, nemlig på målmandsposten, hvor en afløser for norske Ole Erevik, der stopper karrieren, skal findes.

Den brik er tilsyneladende endnu mere udfordrende for GOG-ledelsen at finde, og der er, lyder det fra GOG-lejren, ikke udsigt til en afklaring i nærmeste fremtid.