Håndbold

Møllgaard ’frikender’ DHF efter sin skade under VM

Under VM i håndbold blev Henrik Mølgaard skadet, men han holdt selv hele tiden sin klub, Aalborg, opdateret omkring situationen.

Skadesproblemer var et gennemgående tema på det danske håndboldlandshold under VM i januar, hvor det som bekendt alligevel lykkedes værterne at stryge til tops.

Efter slutrunden er problemerne dog forsat hos Dansk Håndbold Forbund (DHF), der har modtaget hård kritik fra Barcelona og Bjerringbro-Silkeborg for håndteringen af – og kommunikationen omkring – henholdsvis Casper U. Mortensens og Nikolaj Markussens skader, som de pådrog sig i januar.

DHF kommer dog ikke til at høre sure miner fra Aalborg Håndbold, selvom deres profil, Henrik Møllgaard, gik på banen til VM-semifinalen kort efter, han måtte have behandling i sin ene læg adskillige gange.

Han tog nemlig selv ansvaret og sørgede for at holde klubben opdateret omkring sin situation i stedet for at lade det ligge hos forbundet.

- Da jeg oplevede at blive skadet under VM var sundhedsstaben meget opmærksomme på, at de skulle have kontakt med Aalborg – både med direktør og sundhedsstab. Men vi aftalte, at jeg selv tog kontakten, fortæller Møllgaard til TV 2 SPORT.

- Holdet (Aalborg, red.) skulle ikke være bange for, at min loyalitet ikke var med dem. Jeg kunne ikke komme hjem og se dem i øjnene, hvis jeg vidste, at jeg ville løbe en unødvendig risiko og var blevet skadet, selvom det var en semifinale ved et VM.

Dialogen mellem Møllgaard og Aalborg betød også, at han fra sin klubs side fik lov at spille kampen mod Frankrig, der sikrede en dansk finaleplads.

- De forstår godt, at jeg gerne vil spille en VM-semifinale, og der kom også grønt lys til mig om, at klubben lod mig spille kampen – selvfølgelig ikke med hovedet under armen. Det er vigtigt, at jeg kan komme hjem og være på god fod med klubben – og også at klubben og landsholdet er på god fod, siger Henrik Møllgaard.

- Problemer kunne være undgået

Særligt den manglende kommunikation var et stort tema hos Barcelona-træneren Xavi Pascuali dagene efter finalen.

Her stod det nemlig klart, at Casper U. Mortensen misser resten af sæsonen som følge af den meniskskade, han pådrog sig i den anden gruppekamp ved VM, og som klubben ikke mente, DHF havde informeret dem tiltrækkeligt om. 

Så sent som i onsdags meldte Bjerringbro-Silkeborg sig så på banen, da deres landsholdsspiller, Nikolaj Markussen, er nødt til at gennemgå en operation for en skade i tåen, han fik i starten af januar - og som ligeledes holder bagspilleren ude for resten af sæsonen.

- Vi har undervejs ikke hørt om skaden fra DHF, hvilket vi ville have sat pris på, og vi ærgrer os og undrer os over den manglende kommunikation fra DHF.

- Var skaden blevet konstateret med det samme, så kunne operation sandsynligvis være undgået eller foretaget tidligere, lyder det blandt andet fra BSV-direktøren Jesper Schou.