Håndbold

KIF-træner har fået nej fra DHF til spillertilgang

Lars Rasmussen har endnu ikke vundet en kamp som cheftræner i KIF Kolding. Claus Fisker / Scanpix Denmark

Håndboldforbundet har meddelt KIF Kolding, at klubben ikke kan hente håndboldpensionerede spillere, medmindre spillernes licens er i klubben.

Det er hårde tider i KIF Kolding.

Håndboldklubben har endnu ikke formået at vinde en kamp i dette kalenderår, og jyderne er også ramt af afbud og skader.

Senest i nederlaget til GOG 20. februar blev Alexander Morsten hjulpet fra banen med en knæskade, og det fik efterfølgende KIF-træner Lars Rasmussen til at efterlyse pensionerede spillere i Europa, der ville hjælpe det trængte hold resten af sæsonen.

Men jagten på ekstra spillere mødte hurtigt modstand. Den enkelte spillers licens skulle have ligget i KIF Kolding inden 15. februar, meddelte Dansk Håndbold Forbund (DHF) klubben.

KIF-træneren forsøgte at overtale håndboldforbundet til at give dispensation.

- Jeg havde en lang snak med Frank Smith (chef for turneringsafdelingen, red.) fra DHF torsdag aften, hvor jeg havde brug for at finde ud af, hvor vi var henne, for der kom nogle muligheder med nogle ret spændende spillere. Så skulle vi sikre os, at vi måtte hente dem, så længe de ikke havde spillet håndbold i denne sæson. Der var det så, vi fik det endelige svar, siger Lars Rasmussen til JydskeVestkysten.

Svaret fra DHF betyder, at klubben kun kan hente spillere ind, hvis de har afsluttet deres karrierer i den jyske klub og ikke har spillet kampe andre steder siden.

Ifølge Lars Rasmussen er de fleste af KIF's håndboldpensionister mellem 60 og 80 år.

Situationen for Lars Rasmussen bliver ikke bedre af, at KIF Kolding ikke har noget andethold. Det blev lukket i sensommeren.

Til tirsdagens pokalkamp mod Hogager fra 3. division kan den tidligere landsholdsfløj dog glæde sig over, at Olafur Gustafsson er tilbage efter endt karantæne, og at Andreas Flodman er frisk igen efter sygdom.