Håndbold

Udmelding om nyt job banede vejen for Karen Brødsgaards fyring

Dårlige resultater kombineret med udmeldingen om et nyt job i Odense Håndbold endte med at koste Karen Brødsgaard en fyring i EH Aalborg.

- Der er ikke langt fra skulderklap til et spark bagi, men det er gamet.

Sådan lyder reaktionen fra Karen Brødsgaard, der mandag blev fyret som cheftræner i EH Aalborg blot seks dage efter, at hun blev præsenteret som kommende assistenttræner i Odense Håndbold.

EH Aalborg begrundede i en pressemeddelelse fyringen med en resultatmæssig pointmangel, da klubben befinder sig på sidstepladsen i ligaen.

Beslutningen om en afskedigelse blev dog også hjulpet på vej af udmeldingen om Karen Brødsgaards nye job, fortæller Simon Aagaard, bestyrelsesformand i EH Aalborg.

- Når man får sådan en udmelding, er det jo klart, at det giver lidt utryghed blandt spillere og blandt ledelse og også blandt trænerne, og det har vi selvfølgelig holdt nogle møder om både med spillerne og med trænerne om at nå vores mål for den her sæson, siger han til TV 2 SPORT.

Der er ingen tvivl om, at jeg rigtig gerne ville have gjort tingene færdige

Karen Brødsgaard, håndboldtræner

Er det, fordi hun har fået for få point, eller fordi hun har meldt ud, at hun skal skifte klub på det her tidspunkt?

- Vi må jo altid erkende, at point hænger sammen med at blive. Selvfølgelig giver det utryghed at melde ud til en anden klub, og derfor bliver vi i tvivl, om vi kan nå det fælles. Det er det, der er grunden til, at vi i går fik en snak med Karen Brødsgaard om det og besluttede, at vi ville sætte Søren Fisker i spidsen i de sidste tre kampe, siger Simon Aagaard.

Var motiveret for at få et godt aftryk

Bestyrelsen i EH Aalborg har valgt at lade den assisterende træner Søren Fisker overtage cheftrænerposten sæsonen ud. Karen Brødsgaard ville dog trods udmeldingen om sit kommende job gerne have fortsat som træner hos bundproppen resten af sæsonen.

- Jeg havde tænkt mine tanker, at når man melder ud og skal et andet sted hen; hvad tænker klubben så? Heldigvis troede de på det til at starte med, men det gjorde de ikke efter lørdagens kamp.

- Der er ingen tvivl om, at jeg rigtig gerne ville have gjort tingene færdige, så godt som jeg overhovedet kunne. Jeg ved ikke, om man kan sige, om jeg var mere eller mindre motiveret, men jeg var mere motiveret for at få et godt aftryk og sætte godt af for at komme videre, siger Karen Brødsgaard til TV 2 SPORT.

Hun fortæller også, at hun personligt ikke har kunnet fornemme nogle ændringer i forhold til truppens dynamik eller tilliden til hende.

- Jeg har ikke mærket noget på pigerne, siger hun.

Ekspert: Fyringen er lidt mærkværdig

EH Aalborg har kun formået at hente fem point i 23 ligakampe. Derfor er klubben lige nu placeret på sidstepladsen, der betyder direkte nedrykning til 1. division, mens der er et point op til Ringkøbing og en plads i nedrykningsspillet.

Udefra set virker det lidt mærkværdigt

Trine Nielsen, TV 2 SPORTs håndboldekspert

Ligaens to dårligste hold mødes i næstsidste runde, der kan ende med at afgøre, hvem der rykker direkte ned. Timingen i fyringen er derfor også bemærkelsesværdig.

- Udefra set virker det lidt mærkværdigt. Jeg havde jo en formodning om, at Karen Brødsgaard skulle gøre det færdigt, og jeg var også overbevist om, at hun godt kunne gøre det, siger TV 2 SPORTs håndboldekspert Trine Nielsen.

Hun kan dog samtidig godt forstå trænerfyringen, da den kan skabe en trodseffekt i truppen. Du kan høre vurderingen i videoklippet herunder.

Håndboldekspert Trine Nielsen om fyring i Aalborg: - Det virker lidt mærkværdigt Video: Martin Gottschalk Aksglæde