Håndbold

Mette Tranborg alvorligt skadet

Søndagens Champions League-kamp mod Brest blev en dyr fornøjelse for klubben, som nu må undvære Mette Tranborg i op til ti måneder.

Den danske Odense- og landsholdsprofil Mette Tranborg har spillet sin sidste kamp på denne side af sommeren.

En scanning viser, at hun har overrevet et korsbånd i højre knæ. Det meddeler Odense Håndbold onsdag.

- Jeg er utrolig ked af det på Mettes vegne. Det er et stort tab for holdet - både på og uden for banen, siger Odense-cheftræner Jan Pytlick.

Torsdag skal Mette Tranborg opereres. Klubben skriver, at skaden sandsynligvis giver hende en pause på ti måneder. Det betyder, at hun også ser ud til at misse VM-slutrunden i Japan, som begynder den 30. november. Det ærgrer naturligvis landstræner Klavs Bruun Jørgensen.

- Det er på alle måder trist. Så er det selvfølgelig også trist for landsholdet, fordi vi har lagt meget på Mettes skuldre både forsvarsmæssigt og angrebsmæssigt, så det vil da helt sikkert være et savn at skulle undvære hende. Men vi må arbejde videre med dem, der er her, og det kommer vi også til, siger landstræneren til TV 2 SPORT.

Den alvorlige skade skete i anden halvleg af søndagens Champions League-opgør mod franske Brest, hvor bagspilleren landede forkert ned i forbindelse med et gennembrud og en efterfølgende scoring. Dagen efter blev hun scannet, og nu har klubben altså fået det nedslående svar.

- Vi er meget berørte og kede af Mettes alvorlige skade. Vi vil gøre alt, hvad vi kan som klub for at støtte Mette, så hun hurtigst muligt kan komme tilbage på banen igen, siger direktør i Odense Håndbold, Lars Peter Hermansen. 

Efter den uheldige landing var Mette Tranborg i stand til at halte fra banen og i omklædningsrummet med hjælp fra fysioterapeut Anja David Greve samt landsholdskollega Stine Jørgensen. Senere satte hun sig på bænken og overværede resten af kampen, som hendes Odense-holdkammerater vandt med 29-24.

Odense Håndbold ligger på en suveræn førsteplads i den danske liga, mens de i Champions League kæmper for at gå videre fra gruppespillet.

Onsdag aften møder de Aarhus United.

Mette Tranborg har ikke ønsket at udtale sig.