Tranborg-skade gør Esbjerg til DM-favorit, mener ekspert

16x9
Mette Tranborg under EM i december 2018. Foto: Liselotte Sabroe / Ritzau Scanpix

Odense Håndbold uden Mette Tranborg vinder ikke DM-guld, spår håndboldekspert Trine Nielsen.

Onsdag fik Mette Tranborg og Odense Håndbold en kedelig nyhed.

En scanning har fastslået, at landsholdsspilleren pådrog sig en korsbåndsskade i søndagens Champions League-kamp mod Brest, og dermed er hun definitivt ude resten af sæsonen.

Det rykker ved favoritværdigheden i den danske kvindeliga, mener TV 2 SPORTs håndboldekspert Trine Nielsen.

Hun tror nu i stedet, at denne sæsons DM-guld havner i Vestjylland, som det var tilfældet i 2015/16-sæsonen.

- Odense er ikke længere favorit. Det er ikke mange dage, siden jeg i håndboldmagasinet '3-meter' sagde, at hvis Mette Tranborg var alvorligt skadet, så flyttede favoritværdigheden sig, siger Trine Nielsen og fortsætter:

Mette er ikke tilbage efter seks måneder. Det vil vi aldrig tillade

Jan Pytlick, cheftræner i Odense Håndbold

- Tranborg har været en så fremtræden figur på Odenseholdet - både forsvars- og angrebsmæssigt. Så det, at fynboerne ikke længere har en venstrehåndet til rådighed på den position og i hendes klasse, gør, at favoritværdigheden skubbes over på Team Esbjerg.

Skade kræver omstilling i Odense

Odenses cheftræner, Jan Pytlick, erkender, at Tranborgs langtidsskade kræver en omstilling i den storsatsende fynske klub.

- Mette har været ene venstrehåndet spiller på højre back i en lang periode, og hun har stort set spillet fuld tid hele tiden. Hun betyder rigtig meget for vores spil, siger Jan Pytlick.

Den tidligere danske landstræner har allerede indstillet sig på at skulle undvære Mette Tranborg i store dele af efteråret.

- Mette er ikke tilbage efter seks måneder. Det vil vi aldrig tillade. Man skal bruge lang tid på at komme tilbage, og det kan være, at det er efter ni måneder. Det må tiden vise, siger han og fortsætter:

- Det er vigtigt med de her korsbåndsskader, at man ikke pacer spillerne for meget frem, og det skal folk også forstå.

Mette Tranborg skal opereres torsdag. Derefter begynder et langt genoptræningsforløb. Odense Håndbold skrev i pressemeddelelsen onsdag, at skaden sandsynligvis holder Tranborg ude i ti måneder.

Det vil i så fald betyde, at hun misser november-decembers VM i Japan.