Håndbold

Team Esbjerg henter tidligere landsholdsmålvogter

Den tidligere landsholdsspiller Rikke Poulsen skifter til sommer til Team Esbjerg, hvor hun erstatter Sandra Toft.

Team Esbjerg har været på jagt efter en ny målvogter, siden det blev offentliggjort, at kvindelandsholdets foretrukne målvogter, Sandra Toft, skifter til den franske klub Brest Bretagne til sommer.

Den vestjyske klub har nu fundet afløseren i Rikke Poulsen, der skifter fra Viborg HK, hvor hun har spillet i de seneste fem sæsoner. Viborg-spilleren tiltræder i Team Esbjerg til sommer, hvor hun har skrevet under på en toårig kontrakt.

- Team Esbjerg har en meget stærk trup, en god sammensætning af danske og udenlandske spillere, og så har man ambitioner om at vinde alt, hvad man deltager i, siger Rikke Poulsen til Team Esbjergs hjemmeside.

- Klubben fremtræder med en god kultur, den er solid, og der er mange kompetente mennesker, heriblandt Jesper Jensen, der er en dygtig træner og et godt menneske.

- Hun er et varmt og empatisk menneske

Rikke Poulsen har spillet 72 kampe for det danske kvindelandshold og var med til at vinde VM-bronze i 2013.

Det er dog snart tre år siden den 32-årige målvogter senest har repræsenteret landsholdet, da landstræner Klavs Bruun Jørgensen har foretrukket Althea Reinhardt og den snart tidligere Esbjerg-spiller Sandra Toft i målet.

Team Esbjergs cheftræner, Jesper Jensen, er dog sikker på, at Rikke Poulsen stadig har evnerne til at blive en gevinst for klubben.

- Vi kender alle Rikke Poulsens engagement på banen, og uden for er hun et enormt varmt og empatisk menneske, som vi vil være endnu en god tilføjelse til vores trup på det menneskelige plan, siger Jesper Jensen.

- Da vi indledte samtaler med hende, mærkede vi som det første efter, om hun stadig har ilden i sig, og det har vi til fulde fået bekræftet. De håndboldmæssige kvaliteter er vi ikke i tvivl om.

Team Esbjerg ligger i øjeblikket på andenpladsen kvindeligaen, mens Rikke Poulsens nuværende klub Viborg HK ligger på syvendepladsen.