Håndbold

Odenseprofil dedikerer CL-sejr til skadede stjerner: - Har været hårdt

Odense jubler efter sejren over København. Claus Fisker / Scanpix Denmark

Odense Håndbold er klar til kvartfinalen i Champions League for første gang i klubbens historie. Holdet er ellers hårdt ramt af skader.

Selv uden landsholdspillerne Stine Jørgensen, Mette Tranborg, Althea Reinhardt og Nadia Offendal formåede Odense at spille sig i kvartfinalen i Champions League.

Lørdag vandt Odense 25-23 over København Håndbold, og ifølge forsvarsprofilen Kamilla Larsen skyldes det især, at de sædvanlige reserver præsterede, da det gjaldt.

- Det er ubeskriveligt. Jeg er virkelig, virkelig stolt. Både som hold og som klub. De ting, vi har været igennem de seneste 14 dage, har været sindssygt emotionelle. Det har været hårdt, med det mandefald, vi har haft, og vi vandt sgu for Tranborg og Stine, der ikke kunne være her i dag. Vi vandt for alle dem, der støtter op om projektet, siger Kamilla Larsen til TV 2 SPORT og tilføjer:

 - Vi har mistet nogle landsholdsspillere, der ikke kunne være med i dag, men der sidder nogle piger ude på bænken og hungrer efter spilletid. I dag viste de, at de er fucking seje. De kan også spille håndbold, og det var jeg ikke i tvivl om inden kampen.

Holdkammeraten Kathrine Heindahl er ligeså euforisk som Kamilla Larsen. Hun kalder det både fuldstændigt sindssygt og urealistisk, at det lykkedes det skaderamte hjemmehold at slå København.

- Jeg er så stolt af pigerne og holdet, så det er ren eufori lige nu.

- Vi har kæmpet for kvartfinalen og haft den som målsætning, da vi startede sæsonen, så det er bare sindssygt fedt.

Jeg har ondt i maven og er mega ked af det

Anne Cecilie de la Cour

Ondt i maven i København

Odenses sejr sender ikke kun fynboerne videre til kvartfinalen. Den betyder også, at København ikke længere har mulighed for at gå videre i Champions League. Derfor var stemningen foran Københavns omklædningsrum ikke overraskende meget trykket lige efter kampen.

- Jeg har ondt i maven og er mega ked af det. Men jeg egentlig også pissesur, så det bliver nok ikke et særligt godt interview. Det er megatræls. Vi havde kæmpestore chancer, og vi havde mulighed for at lukke kampen. Jeg er fandme træt af, at vi ikke vandt den her kamp, siger Anne Cecilie de la Cour.

Anne Cecilie de la Cour afslutter lige foran Kathrine Heindahl.

I kvartfinalen skal Odense Håndbold møde Gÿor, der regnes for at være et af verdens bedste hold.

- Det bliver nok David mod Goliat, siger Kathrine Heindahl.

- De har prøvet det her utallige gange og er vant til at spille om trofæet, så det bliver to kampe, hvor vi har alt at vinde og intet at tabe. Det bliver en ny situation for os.

Der er stadig én runde tilbage af gruppespillet i Champions League, men hverken Odense eller København kan nå at rykke sig fra deres nuværende placeringer.