Håndbold

Mors-Thy lægger afstand til sidstepladsen: - Virkelig en lettet mand

Mors-Thy er nu næsten sikre på ikke at rykke direkte ned efter en sejr over Kolding, og det er spillerne lettede over.

De 14 hold i Herre Håndbold Ligaen vil for alt i verden undgå at havne på sidstepladsen i ligaen. Hvis man ender der, rykker man direkte ned i 1. division.

Håndboldholdet Mors-Thy befinder sig i den nederste del af tabellen, men en sejr over KIF Kolding lørdag betød, at klubben nu er fire point foran TMS Ringsted, der i øjeblikket indtager den uønskede sidsteplads.

Det glæder venstrefløjen Søren Nørgård, der fortæller, at kampen mod Kolding har fyldt meget.

- Det er en ekstremt lettet følelse, jeg står med. Nu har vi lagt os godt foran sidstepladsen, alle gerne vil undgå. Det er virkelig en lettet mand, der står her, siger han til TV 2 SPORT.

Mors-Thy er dog ikke helt matematisk sikret endnu. Ringsted skal dog hente tre sejre i de sidste tre kamp i grundspillet, hvis de skal nå op på siden af dem. Mors-Thy skal ligeledes tabe sine kampe.

Derfor erkender Nørgård også, at det ser godt ud.

- Det er svært at vinde de sidste tre, og det ser godt ud i forhold til at undgå sidstepladsen. Nu handler det så om at klatre så langt som muligt op i tabellen, når nedrykningsspillet starter.

Man kan ikke tillade sig noget som helst, før det pointmæssigt ikke kan lade sig gøre

Søren Hansen, Mors-Thy

Cheftræner vil ikke glæde sig for tidligt

Det var ikke kun de to point, som spillerne jublede over efter kampen. Da sejren samtidig var over Kolding, som efter nederlaget indtager 13.-pladsen med 12 point, betyder det, at Mors-Thy nu er hoppet over dem i tabellen. De er samtidig også bedre indbyrdes end Kolding.

Mors-Thy-træneren vil dog ikke glæde sig, før de matematisk er sikret.

- Det er sindssygt vigtigt at få point på kontoen, så vi er meget glade og lettede, siger cheftræner Søren Hansen.

- Vi er ikke reddet, før det pointmæssigt er sikkert. Men vi tog et stort skridt væk fra sidstepladsen, da vi er bedre indbyrdes end Kolding og har lidt længere afstand til Ringsted. Man kan ikke tillade sig noget som helst, før det pointmæssigt ikke kan lade sig gøre.

9.- til 13.-pladsen i Herre Håndbold Ligaen skal spille nedrykningsspil. De mødes indbyrdes med to udekampe og to hjemme.

Det dårligste hold efter de fire kampe - nummer 13 - møder i et dobbeltopgør enten nummer to eller tre fra 1. division om én plads i ligaen. 14.-pladsen rykker direkte ned.