Håndbold

Dansk mester siger nej til landsholdet for familiens skyld

Anne Cecilie la Cour har meddelt landstræneren, at hun har brug for en pause fra landsholdet. Hun ved endnu ikke, hvornår hun er tilbage.

Landsholdets højre back Anne Cecilie la Cour stiger ikke på flyet til Frankrig, når Danmark skal spille testkampe ved Golden League-stævnet fra den 21. marts.

Da landstræner Klavs Bruun Jørgensen satte navn på sine 20 udvalgte, var Anne Cecilie la Cour ikke en del af de udvalgte. Dagen efter fortæller den 25-årige bagspiller, at hun har valgt landsholdet fra i denne omgang.

- Jeg har bare brug for at være sammen med min familie, og jeg tror bare, det er det, siger Anne Cecilie la Cour til TV 2 SPORT.

Frankrig var også værtsnation for EM-slutrunden i december sidste år, og her var Anne Cecilie la Cour af sted med det danske landshold. Klavs Bruun Jørgensen havde da også København-spilleren med i sine overvejelser til Golden League-truppen.

- Anne Cecilie ville gerne springe over den her gang, så det har hun fået lov til, siger Klavs Bruun Jørgensen om udtagelsen.

Til testkampene mod Norge, Frankrig og Rumænien har landstræneren i stedet udtaget Louise Burgaard og Celine Lundbye på højrebackpositionen, hvor han også måtte se bort fra langtidsskadede Mette Tranborg samt knæskadede Line Jørgensen.

Golden League-stævnet skal bruges som forberedelse til de vigtige playoffkampe mod Schweiz den 31. maj, hvor landsholdet kæmper for at kvalificere sig til VM i Japan.

Tænker du at stille dig til rådighed igen efter Golden League?

- Jeg ved ingenting. Jeg ved bare, at jeg lige nu har fortalt Klavs, at jeg har brug for at få en lille pause, fordi slutrunden har taget lidt tungt på mig. Så nu har jeg valgt at prioritere min familie, og det har Klavs respekteret, siger Anne Cecilie la Cour.

I oktober 2017 blev hun mor for første gang.

Ti uger efter fødslen vendte hun tilbage til håndboldbanen og blev dansk mester sammen med København Håndbold.

I december sidste år tog hun turen til Frankrig væk fra datteren, Ellinor. Under turneringen fik landsholdsspilleren besøg af sin datter, som hun tydeligt havde savnet under turneringen.

Golden League-truppen:

Målvogtere: Sandra Toft, Althea Reinhardt, Amalie Milling

StregspillereKathrine Heindahl, Stine Bodholt, Sarah Iversen

FløjspillereFie Woller, Lærke Nolsøe, Freja Cohrt, Trine Østergaard, Mathilde Hylleberg

BagspillereAnne Mette Hansen, Kristina Jørgensen, Line Haugsted, Mie Højlund, Stine Jørgensen, Nadia Offendal, Lotte Grigel, Louise Burgaard, Celine Lundbye