Håndbold

Derfor vælger TV 2 SPORT sjældent dit favorithold til tv-kampe

Europæiske klubkampe gør det sværere at få de bedste hold i tv-kampene på TV 2 SPORT, forklarer håndboldredaktør.

Da Nordsjællands håndboldherrer mandag aften tabte 25-29 til Ribe-Esbjerg, var det 14. gang i denne sæson, at Nordsjælland var med i en tv-kamp. 

Det gør Nordsjælland til det herrehold, der - sammen med Aalborg - lige nu har fået flest tv-kampe i denne sæson på TV 2's kanaler. 

Flere seere har over de seneste uger spurgt undrende, hvorfor det - efter deres opfattelse - ofte er de samme hold, der er med i mange tv-kampe. Fx op til Nordsjælland-kampen mandag aften, hvor en seer på TV 2 Håndbolds Facebook-side spurgte, hvorfor TV 2 SPORT sender Nordsjælland Håndbold hver uge?

Der er flere forklaringer, fortæller TV 2 SPORTs håndboldredaktør Dan Philipsen.

Den ene er, at TV 2 SPORT efter aftale med klubberne skal vælge tv-kampe med otte ugers varsel. 

- Det vil klubberne gerne, så de har tid til at arrangere sponsorevents og få folk i hallerne til kampene. Men det er selvfølgelig svært otte uger før at forudsige, hvilke kampe i en runde der er mest interessante, og derfor sker det også nogle gange, at vi ikke sender en kamp, som ellers viste sig at være en oplagt tv-kamp, forklarer Dan Philipsen. 

Antal tv-kampe i denne sæson

MÆND

 • Aalborg – 14 kampe
 • Nordsjælland – 14
 • GOG – 12 
 • BSV – 12
 • TTH - 11
 • Mors/Thy – 10
 • KIF Kolding – 9
 • Skjern – 9
 • Ribe/Esbjerg – 8
 • Skanderborg - 7
 • Århus - 7
 • TMS Ringsted - 6
 • SønderjyskE – 6
 • Lemvig – 5

KVINDER

 • Team Esbjerg – 10 kampe
 • Odense – 9
 • NFH – 9
 • Herning/Ikast – 7
 • København – 7
 • Viborg – 7
 • Randers - 5
 • Silkeborg-Voel - 5
 • TTH - 3
 • Aarhus Utd - 3
 • Ringkøbing - 3
 • EH Aalborg - 2
 • Ajax - 1
 • Skanderborg - 1

Opgørelsen er til og med 5. marts.

Den anden årsag er, at mange af de danske hold er med i europæiske turneringer, og det gør, at de hold ikke vil spille mange af de dage, hvor TV 2 SPORT gerne vil sende. Det vil hold som fx Nordsjælland, der ikke spiller i Europa, til gengæld gerne.  

- Vi kan som udgangspunkt ikke sætte de hold, der spiller med i Europa, på tv-kampe fra torsdag til tirsdag, fordi de vil have to hele fridage mellem kampe i Europa i weekenden og deres danske ligakampe i løbet af ugen. 

- Og da vi skal vælge vores tv-kampe, før vi kender spilletidspunkterne for de europæiske kampe, ved hverken vi eller klubberne, om et hold spiller kampe i Europa om lørdagen eller søndagen i en bestemt weekend. Derfor kan vi ikke sætte det hold på til ligakampe hverken torsdag eller tirsdag - selv om det måske senere viser sig, at de fx godt kunne have spillet om tirsdagen, fordi deres europæiske kamp blev om lørdagen, så de ville få to fridage imellem, forklarer Dan Philipsen. 

 - Det er vigtigt for mig at understrege, at vi jo ikke kan diktere, at holdene skal spille på bestemte tidspunkter. Vi kan kun tilbyde holdene at sende en kamp. Det er dem, der skal sige ja, forklarer Dan Philipsen og fortæller, at TV 2 SPORT er i dialog med klubberne om problematikken frem mod næste sæson.

- Vi vil strække os langt for at vise bedre kampe, men vi kan selvfølgelig ikke udelukkende placere tv-kampe der, hvor det passer klubberne allerbedst. TV 2 SPORT er ikke kun en håndboldkanal - men en sportskanal med mange forskellige sportsgrene, der foregår på forskellige fastlagte tidspunkter. Det er vi nødt til også at tage hensyn til. 

- Men vi er i dialog med klubberne om, hvorvidt de i fremtiden har lyst til at spille med kortere mellemrum mellem deres europæiske kampe og ligakampene, siger Dan Philipsen. 

Mens Nordsjælland og Aalborg er de to herrehold, der er blevet vist mest på TV 2 SPORT og TV 2 i denne sæson, er Team Esbjerg den klub i dameligaen, der har været mest på tv.