Håndbold

Norsk storklub er foreløbigt reddet fra konkurs

De 19.-dobbelte norske mestre fra Larvik har fået positive tilsagn om økonomisk støtte.

Fra 1994 til 2017 var det en håndboldstormagt i Norge, men de senere år og særligt i de seneste uger har Larvik kæmpet en kamp for at undgå konkurs.

Mandag i sidste uge gik klubben i betalingsstandsning og fritstillede alle spillere og ansatte, men nu har erhvervslivet i byen givet forhåbninger for Larviks videre eksistens.

Det fortæller formand Cathrine Svendsen til NRK og norsk TV 2 efter tirsdagens bestyrelsesmøde.

- Havde vi truffet en endegyldig beslutning i aften, var det blevet en konkursbegæring, men de sidste dage er der kommet gode signaler, siger Cathrine Svendsen.

Hun understreger, at der endnu ikke er kommet nogen penge på bordet, men de gode signaler gør, at klubben vil bruge én uge på at finde en løsning - og sikre redning.

- Vi skal skaffe 3,5 millioner (2,6 millioner danske kroner, red.) for at fuldføre sæsonen, og vi skal have et tilsvarende beløb for at komme godt i gang med næste sæson, siger Svendsen.

Vil fortsætte med dansk træner

Den tidligere landsholds- og Larvik-spiller Anja Hammerseng-Edin har haft en finger med i redningen af Larvik, der midlertidigt trænes af den danske målmandslegende Lene Rantala.

Hammerseng-Edin har fremlagt en ny model for storklubben i forfald - en vej tilbage til fordums styrke.

- Det er nogen, der brænder voldsomt for klubben og ikke vil give op, og de har sat nogle ting i bevægelse. Så starter Larvik forfra som tidligt i 1990'erne med lokal forankring, fokus på udvikling og at vare på piger i lokalmiljøet, siger Cathrine Svendsen.

Desuden vil Anja Hammerseng-Edin fortsætte med Lene Rantala i rollen som cheftræner, mens hun selv vil hjælpe til med trænergerningen.

Den tidligere landsholdsspiller Gro Hammerseng-Edin, Anja Hammerseng-Edins ægtefælle, skal ligeledes være med i kulissen, mens den nuværende landsholdsspiller Heidi Løke fuldfører sit planlagte klubskifte til Larvik efter sæsonen.

Tilbage i 2011 vandt Larvik Champions League.