Håndbold

Oprykker i ekstatisk jubel efter sejr i skæbnekamp

Oprykkerne fra EH Aalborg kom tættere på endnu en sæson i ligaen efter en sejr over den direkte rival i kampen om at undgå sidstepladsen.

EH Aalborg havde kniven for struben i næstsidste runde af grundspillet i damernes håndboldliga, hvor et nederlag til Ringkøbing ville sende oprykkerne tilbage i 1. division.

Men en stærk anden halvleg sikrede Aalborg en 25-17-sejr, som gør, at klubben går forbi netop Ringkøbing med én spillerunde tilbage.

Ringkøbing-EH Aalborg 17-25 (12-12)

  • Ringkøbing: Jane Meljvang 6, Natasha Nolevska 3, Sille Thomsen 3, Ida Lagerbon 2, Michelle Brandstrup 2, Simone Rasmussen 1
  • EH Aalborg: Laura Damgaard 6, Julie Jensen 6, Line Larsen 5, Julie Aagaard 3, Anne Brinch-Nielsen 2, Emma Steffin 1, Mathilde Storgaard 1, Sara Kjærsgaard 1
  • Udvisninger: Ringkøbing 4, EH Aalborg 4

Aalborg er nu ét point foran Ringkøbing, som dermed er tvunget til sejr i sidste spillerunde på udebane over Skanderborg, samtidig med at Aalborg skal tabe til Silkeborg-Voel.

Efter kampen brød Aalborg-spillerne da også ud i euforisk jubel og sang gentagne gange sejrssangen 'hvem var det, der vandt i dag'.

- Jeg tror slet ikke, man kan sætte ord på det her. Det skal man virkelig prøve. Vi får en forfærdelig start, og det må bare ikke ske, men vi får kæmpet os tilbage og får teten. Jeg synes simpelthen, det er så sejt, siger Aalborg-spilleren Julie Jensen.

Sidstepladsen i ligaen giver direkte nedrykning, mens 9.- til 13.-pladsen spiller om at undgå playoffkampe mod nummer 2 og 3 fra 1. division om pladserne i ligaen.

- Det er svært at sætte ord på lige nu. Men nu har vi da i hvert fald presset os selv i sidste runde, så den skal vi jo sådan set bare vinde, siger Michelle Brandstrup fra Ringkøbing.

- Det er da lidt skræmmende, men vi kan jo ikke andet end at tage arbejdshandskerne på den næste uges tid for at blive skarpe, for vi gør mange gode ting, men vi brænder alt, alt for frie chancer. 

- Jeg synes, det er rigtig skuffende, at vi ikke slår til, når vi har al ballasten til det og et rigtig godt hjemmepublikum.

Sidste spillerunde afvikles onsdag den 13. marts, hvor TV 2 SPORT følger alle kampe.

Sådan forløb kampen

Af Ritzau

I begyndelsen af onsdagens kamp lignede det ellers, at bundstriden kunne blive afgjort inden sidste runde.

Ringkøbing buldrede afsted, og efter en skidt start måtte Aalborg-træner Søren Fisker tage en timeout allerede i det niende minut, da hans mandskab var nede med 2-5 og i fare for at blive sat af.

Det medførte bedre angrebsspil fra nordjydernes side, og Ringkøbing-træner Morten Secher valgte derfor selv at tage en timeout syv minutter senere, da hans mandskab var i front med 8-6.

Igen var det gæsterne, der drog fordel af det korte spilstop, og fem minutter før pausen bragte Aalborg sig foran for første gang i kampen, da Anne Brinch-Nielsen viste skarphed fra fløjen.

Ved pausen var stillingen 12-12.

Der var egentlig lagt op til en neglebidder, men hjemmeholdet spolerede det for sig selv. Da Ringkøbing tog en scoringspause på 12 minutter midtvejs i anden halvleg, opbyggede Aalborg et forspring på seks mål, og det tog modet fra hjemmeholdet.

På bænken rullede Ringkøbing-træner Morten Secher med øjnene, da han inden de sidste minutter måtte indse, at slaget var tabt ret så eftertrykkeligt.