Håndbold

Ombejlet stjerne bliver i Danmark efter atypisk forhandling

Norske Bjarte Myrhol har forlænget sin kontrakt med Skjern Håndbold efter forhandlinger, hvor løn aldrig var et tema under kontraktforhandlingerne.

Når man er en af verdens bedste på sin position og spiller i den danske liga, er der per automatik interesse fra udenlandske topklubber.

Alligevel har den norske stregspiller Bjarte Myrhol torsdag forlænget samarbejdet med de danske mestre fra Skjern frem til 2022.

- Jeg har valgt at blive i Skjern af ganske enkelte årsager. Jeg har lyst til at blive, og jeg har det godt. Familien og børnene har det godt og stortrives. Det var et ret nemt valg, da Skjern ønskede at forlænge, siger Bjarte Myrhol til TV 2 SPORT.

Dermed har den forsvarende danmarksmester sikret forlængelse med en eftertragtet herre, som bliver betragtet som en af verdens bedste stregspillere.

Dette bekræftes af, at han to gange i streg er blevet kåret som VM’s bedste stregspiller.

Ingen lønforhandling

Over for TV 2 SPORT fortæller den 36-årige nordmand da også, at der har været bud efter ham fra udlandet. Han valgte dog de trygge rammer og en kontraktforlængelse uden de store krav til sin vestjyske klub.

Kontraktforlængelsen og den lidt atypiske måde, den blev indgået på, glæder klubbens bestyrelsesformand.

- Der har faktisk ikke været forhandlinger, for vi har aldrig diskuteret løn. Det har aldrig været et tema. Det har mere været, om han skal blive her, og hvor lang tid han skal blive her, og hvad mulighederne er for, at vi fortsat kan have et hold, der kan spille med i toppen og være med i Europa, siger Skjerns bestyrelsesformand, Carsten Thygesen, og uddyber:

- Han ved godt, at det at spille håndbold er mere end løn. Det er nok ikke så tit, vi oplever det, men lønnen har ikke været et tema, siden han kom til.

Bjarte Myrhol skiftede i 2015 til Skjern efter en karriere, der har budt på international håndbold i ti år. Det valg har han aldrig fortrudt siden, og ifølge ham selv kommer han uden lønforhøjelse ikke til at sulte lige foreløbig.

- Jeg er meget tilfreds. Jeg har en stor kontrakt her i Skjern; det er der ingen tvivl om. Det kunne nok have været muligt at tjene endnu flere penge, men jeg er bygget sådan som person, at jeg er tilfreds med det, jeg har, og hvis man er det, kigger jeg ikke så meget over hegnet til naboen, siger Myrhol.

Når hans kontrakt udløber i 2022, har nordmanden netop rundet de 40 år.

Bliver det her din sidste kontrakt?

- Det tror jeg. Jeg synes, kroppen fungerer ret godt nu, og jeg synes stadig, at jeg sportsligt kan forsvare at skrive en lang kontrakt. Så det er motivationen og lysten, der bliver afgørende, og så må vi se, hvad der sker efter det.