Håndbold

Økonomisk bonus er en ringe trøst for onsdagens taber

TTH Holstebro og Silkeborg-Voel ligger side om side inden den sidste runde i grundspillet. De kæmper om én plads i slutspillet.

Der er både prestige og penge på spil, når grundspillet i damehåndboldligaen bliver afgjort onsdag aften.

Især for TTH Holstebro og Silkeborg-Voel. De to klubber kæmper om den sidste plads i top otte, der giver adgang til slutspillet. Inden onsdagens kampe ligger de side om side med 19 point – TTH er dog bedst indbyrdes.

Prestigen ligger selvsagt i slutspillet, men for det hold, der trækker sorteper, kan der være en økonomisk trøst i nedrykningsspillet. I nedrykningsspillet er der nemlig 75.000 kroner på højkant til vinderen.

Sidste spillerunde i HTH Ligaen

EH Aalborg – Silkeborg-Voel

Herning-Ikast – Nykøbing Falster

København – Aarhus

Odense – Ajax København

Randers – Esbjerg

Skanderborg – Ringkøbing

Viborg – TTH Holstebro

Kampene i sidste runde begynder klokken 19.30. TV 2 SPORT sender direkte fra sidste runde - optakten begynder klokken 18.15.

- Vi gør alt, hvad vi kan for at vinde kampen mod Viborg. For os vil det være en stor cadeau og en overraskelse, hvis vi skulle nappe ottendepladsen og det, der følger med dét at være en del af slutspillet. Det opvejer den økonomiske gevinst, der eventuelt ville være ved at slutte øverst i nedrykningsspillet, siger TTH-direktør John Mikkelsen.

Et hensyn til nummer 13

Både i TTH Holstebro og i Silkeborg-Voel har man indgået sponsoraftaler, der vil kaste en økonomisk bonus af sig i tilfælde af deltagelse i slutspillet. Derfor er de 75.000 kroner til nedrykningsspillets vinder blot en trøst for klubberne.

- Det er meget mere attraktivt at skulle spille et slutspil med eventuelle tv-kampe. På den måde ligger der en væsentligt større indtægt forbundet med dét fremfor den her potentielle indtægt, der er ved at vinde nedrykningsspillet, siger Mikael Bak, der er direktør i Silkeborg-Voel.

I et lidt større perspektiv fungerer de 75.000 kroner ikke kun som en trøstepræmie.

Pengene skal også være en gulerod, der sikrer en sportslig fair afgørelse på nedrykningsspillet. Pengene skal nemlig give holdene et incitament for at vinde samtlige kampe. Det fortæller Thomas Christensen, der er direktør i Divisionsforeningen.

- Vi vil gerne prøve at sikre, at der ikke er et hold, der er ligeglad med en enkelt kamp, som kan resultere i, hvem der bliver sidst. Det handler ikke om at sikre, hvem der vinder gruppen og bliver nummer ni. Det handler om at sikre, at det er den rigtige, der slutter sidst i gruppen, siger Thomas Christensen til TV 2 SPORT.

I håndboldligaen rykker det dårligste hold direkte ned. Derefter skal det dårligste hold i nedrykningsspillet møde nummer to eller tre fra den næstbedste række i en duel om en plads i håndboldligaen i næste sæson.