Håndbold

Ringkøbing Håndbold rykker ned

Ringkøbing Håndbold havde muligheden for at undgå sidstepladsen i ligaen, men formåede ikke at vinde i Skanderborg.

I seks år har Ringkøbing Håndbold spillet med i den bedste danske håndboldrække, men onsdag måtte en flok skuffede spillere indstille sig på, at tilværelsen efter sommer sæson står på håndbold på næsthøjeste niveau.

I sidste runde af grundspillet havde vestjyderne chancen for at spille sig væk fra den direkte nedrykningsplads, men et nederlag i Skanderborg på 22-28 betyder, at de med seks point efter 26 kampe ender sidst i ligaen.

- Det gør bare rigtig, rigtig ondt lige nu, fordi klubben og byen fortjener et ligahold. Det har bare været en lorte-sæson for os, og det er bare virkelig hårdt lige nu, siger Ringkøbing-målvogter Natasja Clausen til TV 2 SPORT.

EH Aalborg undgår sidsteplads

Inden sidste spillerunde i grundspillet stod det klart, at enten EH Aalborg eller Ringkøbing var rykket direkte ned i 1. division, når aftenen var omme. EH Aalborg var bedst i det indbyrdes regnskab, og derfor var Ringkøbing tvunget til at slå Skanderborg, samtidig med at Aalborg ikke måtte få point.  

For EH Aalborg blev sidste spillerunde blot en mellemregning, og det er de nok glade for. Efter en flot første halvleg, hvor de spillede lige op med Silkeborg-Voel, blev de kørt over i anden halvleg og tabte kampen med 21-24.

Derfor sender de nok en varm tanke til Skanderborg. Her havde Ringkøbing nemlig muligheden for at gøre onsdag aften yderst interessant i kampen om at undgå den direkte nedrykning. Dette formåede de dog aldrig for alvor at gøre, da de ikke kunne følge med i kampen mod hjemmeholdet fra Skanderborg.

Det betyder nemlig, at nordjyderne i første omgang undgår den direkte nedrykningsplads og i stedet skal ud i vigtige kampe i nedrykningsspillet. Her tager de dog nul point med over og har derfor svære betingelser i kampen om at undgå nedrykning.

Ophæver alle kontrakter

I sidste uge fortalte Ringkøbings bestyrelsesformand, Lars Buhl, at en nedrykning ville få store konsekvenser i klubben.

- Vi har som en ansvarlig ledelse af en håndboldklub indskrevet i alle kontrakter, at hvis vi rykker ud, så har vi ingen forpligtigelser økonomisk. Vi vil helst ikke stå med et ligabudget i første division i forhold til at have ansatte håndboldspillere, sagde bestyrelsesformand Lars Buhl.

Med andre ord vil alle spilleres kontrakter blive ophævet. Cheftræneren er dog på plads for den kommende sæson og hedder Jesper Holmris.