Håndbold

Team Esbjerg sikrer godt udgangspunkt i slutspillet

Med sejren over Randers slutter Team Esbjerg på andenpladsen og får to point med til slutspillet.

Håndboldkvinderne fra Team Esbjerg har to point med videre, når de tager hul på slutspillet i HTH Ligaen.

Det blev en kendsgerning, da det vestjyske hold i sidste spillerunde vandt udekampen mod Randers HK med 24-20.

Sejren sikrede Esbjerg andenpladsen, der ligesom førstepladsen giver to point med til de kommende gruppespil, som de bedste otte klubber tager part i.

Allerede inden sidste runde stod det klart, at Odense ville nappe førstepladsen, men fynboerne tog sig nu alligevel sammen i hjemmekampen mod Ajax, der blev vundet med 27-17.

København kunne i teorien tage andenpladsen med en sejr, hvis Esbjerg samtidig tabte i Randers, men det scenarie lod det ikke til, at københavnerne havde tro på. I hvert fald blev hjemmekampen mod Aarhus United tabt 21-27. 

København får som nummer fire nu et point med til slutspillet ligesom Herning-Ikast, der avancerede til tredjepladsen med hjemmesejren på 24-22 over Nykøbing Falster.

Sidstnævnte kunne med en sejr have snuppet fjerdepladsen, men slutter i stedet som nummer fem og får ingen point med til slutspillet. 

Allerede inden sejren over København stod det klart, at Aarhus ville slutte på sjettepladsen, mens Viborg HK ville slutte som nummer syv. 

Sidstnævnte tabte onsdagens hjemmekamp med 23-27 til TTH Holstebro, som dermed sikrede sig den ottende og sidste plads i slutspillet. 

Sejren var påkrævet, eftersom nummer ni, Silkeborg-Voel, vandt udekampen med 24-21 over EH Aalborg. Både TTH og Silkeborg-Voel sluttede på 21 point, men førstnævnte var bedst i de indbyrdes kampe.