Håndbold

Ekspert lægger sig fladt ned: - Det var en klokkeklar dumhed

Skanderborgs sportschef revser TV 2 SPORTs Trine Nielsen efter hendes bedømmelse af klubbens sæson i dameligaen.

Hvor stor en præstation er det at slutte som nummer 10 ud af 14 hold i dameligaens grundspil? Med 16 af 52 mulige point.

Det var TV 2 SPORTs tre eksperter bestemt ikke enige om, da de onsdag aften i KONTRA Special fra sidste spillerunde i grundspillet skulle bedømme Skanderborgs håndboldkvinders præstation i denne sæson.

Mens Bent Nyegaard gav oprykkerne topkarakteren 10 på en skala fra 1 til 10, fik de et 7-tal fra Peter Bruun Jørgensen og blot et 4-tal fra Trine Nielsen.

- Jeg siger bare: 16 point! En fuldstændig fantastisk sæson. Og så vil jeg gerne høre, hvad du siger, udbrød Bent Nyegaard med henvisning til Trine Nielsen.

- For det første kan du ikke i min bog få topkarakter, når du ligger nede i den ende (af tabellen, red.). Det er så, hvad det er. Men jeg lægger mig fladt ned. Jeg burde i hvert fald have givet dem et 6-tal, forsvarede Trine Nielsen sig.

- Et 6-tal? Det er ikke et 6-tal ud fra forudsætningerne, svarede Bent Nyegaard, inden Peter Bruun Jørgensen også ændrede mening om sin karakter.

- Syv var måske også lidt fesent af mig. De kunne godt have fået en højere karakter. De har spillet en fuldstændig fantastisk sæson, mente Peter Bruun.

4-tallet fra Trine Nielsen har også fået Skanderborgs sportschef Torben Væver til at reagere.

- Herre Jemini. "Ekspert" Trine Nielsen forudsagde før sæsonen, at Skanderborgs damer rykkede direkte ud. 16 point og en 10.-plads senere gi'r hun et 4-tal i årskarakter. Du får et rundt 0 herfra #såhellereanja, skriver Torben Væver på sin lukkede Facebook-profil, som TV 2 SPORT har fået tilladelse til at citere fra.

Hashtagget #såhellereanja er en henvisning til den tidligere landsholdsstjerne Anja Andersen, der var ansat som håndboldekspert på TV 2 under en enkelt slutrunde tilbage i 2012.

Dagen efter KONTRA-udsendelsen erkender Trine Nielsen sin fejl, men fastholder, at Skanderborg trods en flot sæson aldrig kan få en topkarakter fra hende for at slutte i den nederste halvdel af ligaen.

- Det var en klokkeklar dumhed fra min side, og jeg lagde mig også ned med det samme. Det kom faktisk bag på mig, da jeg tjekkede mine papirer, at jeg havde skrevet fire, siger Trine Nielsen.

- I min verden skal Skanderborg have et 6- eller 7-tal, for de har også overrasket mig i denne sæson. Det har jeg sagt flere gange, når jeg har haft deres kampe.

10.-pladsen giver Skanderborg en plads i nedrykningsspillet, som østjyderne får to point med videre til.