Håndbold

Ekspert udpeger slutspillets favoritter: - Det er mere åbent end forudset

Odense og København er to af de hold, der har point med videre til slutspillet.  Claus Fisker / Scanpix Denmark

Onsdag blev kvindernes grundspil afgjort med en fuld spillerunde. Dermed er de otte slutspilsdeltagere fundet.

TTH-spillerne jublede lidt ud over det sædvanlige, da de onsdag sikrede en plads i slutspillet. Holdet fra Holstebro skal dog forvente enormt hård modstand, spår TV 2 SPORTs håndboldeksperter.

- Lad os bare slå fast: Holdene med point er favoritterne, konkluderer Bent Nyegaard.

Det er Trine Nielsen helt enig i.

- Det er ganske naturligt, at de hold, der har to point med over, er favoritter. Især Esbjerg og Odense, der har to point med. Det var også de to, jeg havde en idé om skulle spille finale, inden turneringen gik i gang. Men slutspillet er meget mere åbent, end jeg havde forudset inden sæsonen. Odense har været en klar favorit, men på grund af deres skader og flere andre hold i god form er der kommet mange ubekendte, siger Trine Nielsen og uddyber:

Savnet af Mette Tranborg er massivt, og jeg er spændt på, om de kan rejse sig helt efter det tab. Lige præcis på den position har de bare ikke andre, der kan gå ind og ramme det niveau, Tranborg har vist. Derfor bliver feltet i toppen af ligaen fladet mere ud i forhold til, hvad det har været i den første del af sæsonen.

Kvindernes slutspil

Pulje 1

  1. Odense, 2 point
  2. København, 1 point
  3. Nykøbing F., 0 point
  4. TTH Holstebro, 0 point

Pulje 2

  • Team Esbjerg, 2 point
  • Herning-Ikast, 1 point
  • Aarhus United, 0 point
  • Viborg HK, 0 point

Odense og København i front

I Pulje 1 har sidste sæsons DM-finalister Odense og København henholdsvis to og et point med videre fra grundspillet. Nykøbing Falster og TTH er derimod videre uden point.

- De hold, der har fået point med over, har været stærkest i grundspillet - men jeg har en dark horse i Nykøbing Falster. De har været gode til at drille nogle af de store hold, men min fidus til dem er med det in mente, at Cecilie Greve kommer tilbage i målet. Hun er ude med en skade i øjeblikket, siger Trine Nielsen.

Esbjerg sikrede to point i sidste runde

I Pulje 2 er det Team Esbjerg og Herning-Ikast, der har et forspring på henholdsvis to og et point. Aarhus United og Viborg starter fra nul.

- Esbjerg er i god form, og Herning-Ikast er kommet lidt snigende. Der er ikke så mange, der har talt om dem, og deres træner prøver også at tale dem lidt ned - men de er selvfølgelig en faktor i slutspillet. De spiller bedre og bedre.