Håndbold

NFH-profil misser landsholdssamling

Nykøbing Falsters Anna Lagerquist må holde pause op til slutspillet. Henning Bagger / Ritzau Scanpix

Nykøbing Falsters svenske landsholdsspiller Anna Lagerquist må holde en pause fra håndboldbanen for at blive helt klar til slutspillet.

Når Nykøbing Falster Håndbold spiller sin første kamp i slutspillet den 27. marts, satser de på, at deres stærke stregspiller Anna Lagerquist bliver klar til at kæmpe for vigtige point.

På det seneste har hun haft gener i hælregionen, og derfor har holdet besluttet sig for at give landsholdsspilleren en pause fra træningsbanen, efter hun onsdag aften var i aktion i grundspillets sidste kamp. Det betyder samtidig, at det svenske landshold har været nødsaget til at skifte hende ud af den trup, som den 23. marts skal møde Rusland i en testkamp.

- Det handler egentlig om, at hun har spillet i for lang tid med noget uro i hælregionen, og det gør, at vi bliver nødt til at trække hende ud her i en uges tid op til slutspillet, så hun forhåbentlig kan blive helt frisk igen, siger NFH-cheftræner Jakob Larsen til TV 2 SPORT og tilføjer:

- Hun er ikke alvorligt skadet. Der er bare en overbelastning i hælen omkring akillessenen, som har brug for en lille blokade og noget ro.

Han fortæller ligeledes, at klubben og Lagerquist i samarbejde har forsøgt at ændre i hendes træning og dosere hendes spilletid, men det hjalp ikke tilstrækkeligt på problemet.

Siden Anna Lagerquist kom til klubben i 2017, har hun været en af de absolutte profiler på Nykøbing Falster-mandskabet, og denne sæson har ikke været nogen undtagelse.

Også på landsholdet spiller hun i en vigtig rolle både i forsvaret og i angrebet. Dette var senest tydeligt under EM-slutrunden i december sidste år, hvor TV 2 SPORTs håndboldekspert Bent Nyegaard mente, at hun var turneringens bedste på stregpositionen.

Derfor vil Nykøbing Falster strække sig langt for, at hun bliver klar, når de den 27. marts møder København Håndbold.

- Selvom hun ikke bliver helt frisk, skal hun nok blive klar alligevel; det vil i så fald bare gøre lidt mere ondt. Så sådan er det, siger cheftræneren.

Nykøbing Falster er slutspilspulje med TTH Holstebro, Odense Håndbold samt København Håndbold.