Håndbold

Dansk ligaklub forstærker sig med Hanna Bredal Oftedal

Silkeborg-Voel har skrevet under på en toårig kontrakt med den norske højre back.

Den danske ligaklub Silkeborg-Voel har været på indkøb i den franske klub Issy Paris.

24-årige Hanna Bredal Oftedal, som er søster til landsholdsprofilen Stine Bredal Oftedal, har skrevet under med den midtjyske klub. Det skriver klubben i en pressemeddelelse.

Tilgangen af den norske højre back glæder klubbens træner, Jakob Andreasen.

- Jeg er rigtig glad for, at det er lykkes os at hente en stærk spiller til vores bagkæde. Der er stor rift om de bedste bagspillere, og jeg mener at vi med Hanna Bredal Oftedal får en spiller, der kan tilføre flere elementer til vores hold, siger træneren.

Hanna Bredal Oftedal fortæller, at hun glæder sig til nye sportslige udfordringer i Silkeborg-Voel, som hun har hørt godt om.

- Klubben har været på vej fremad de seneste år, og det kunne være sjovt at være med til at tage endnu et skridt mod toppen af dansk håndbold, siger Oftedal, som danner par med den norske stjerne Sander Sagosen.

Hanna Bredal Oftedal har skrevet under på en toårig kontrakt.

Hun har spillet i Issy Paris siden 2014 og har spillet to A-landskampe i sin karriere.

Nordmand forlader klubben

I Odense Håndbold var der fredag også transfernyt.

Højrebacken Maja Jakobsen har efter fire år i klubben meddelt, at hun efter sæsonen vil rejse tilbage til sit hjemland, Norge, da hende og kæresten skal være forældre.

- Jeg har haft fire gode, inspirerende og lærerige år i Odense. Jeg har været glad for byen og menneskerne i og omkring klubben og selvfølgelig også pigerne på holdet. Nu er det blevet tid til for min kæreste og jeg at starte et nyt kapitel, fortæller hun.

Jakobsen var en del af landsholdet ved EM i 2012 og 2014, hvor det blev til henholdsvis sølv og guld.

Midtjyder henter spiller nordpå

Herning-Ikast har sikret sig EH Aalborgs bagspiller Julie Jensen, som har skrevet under på en toårig kontrakt gældende fra den kommende sæson.

Midtjyderne skriver i en pressemeddelelse, at Julie Jensen efter planen skal supplere Stine Skogrand på højre back.