Håndbold

Større klubber hiver i landsholdsfløj - men TTH vil ikke slippe hende

Mathilde Hylleberg er glad for, at TTH Holstebro har sagt nej til at lade hende skifte til andre danske klubber til sommer.

For et år siden var det de færreste, der kendte hendes navn.

Men et stort gennembrud i denne sæson og en landsholdsdebut har gjort Mathilde Hylleberg til et hot håndboldnavn - også i andre klubber.

Større danske klubber har udvist interesse i den unge højrefløj, men hun har kontrakt med TTH Holstebro for endnu en sæson, og vestjyderne har sagt nej til at slippe hende. Og Hylleberg vil heller ikke væk lige nu.

- Det er dejligt at vide, at der er nogen, der synes, man gør det godt. Det er et kæmpe skulderklap. Men jeg synes også, det er fedt, at TTH ikke har lyst til at slippe mig, siger Mathilde Hylleberg til TV 2 SPORT.

- Jeg er meget tryghedsmenneske - det er ingen hemmelighed - og jeg tror bare, at jeg vil risikere at gå i stå i min udvikling, hvis jeg tager det skridt for tidligt, forklarer den 20-årige højrefløj, der på sigt drømmer om at spille i en top-4-klub og være med i kampen om medaljer.

NFH bekræfter forespørgsel

Flere af topklubberne i dameligaen er lige nu ramt på højre fløj. En af dem er Nykøbing-Falster (NFH), der må undvære profilen Ayaka Ikehara til langt ind i næste sæson på grund af en korsbåndsskade.

- Da Ikehara blev skadet, er det korrekt, at vi henvendte os til TTH for at forhøre os på Hylleberg. Men det kunne ikke lade sig gøre at få hende, siger NFH-træner Jakob Larsen til TV 2 SPORT.

Også topholdet Odense er ramt på højre fløj, hvor Jessica Quintino er gravid og venter barn til efteråret. Odense mangler også korsbåndskadede landsholdsprofil Mette Tranborg på højre back - en position, som Mathilde Hylleberg er en af få højre fløje, der kan dække.

Odense-træner Jan Pytlick har dog ikke ønsket at kommentere, om fynboerne ligesom NFH har forsøgt at hente Mathilde Hylleberg.

Mathilde Hylleberg fik overraskende slutrundedebut for Danmark til EM i december, og onsdag aften nåede sæsonen et nyt højdepunkt, da hun sammen med holdkammeraterne i TTH Holstebro overraskende spillede sig i slutspillet med en sejr på 27-23 ude over Viborg HK.

- Det har været sindssygt. Det er gået sindssygt stærkt og fra nul til 100 i løbet af et halvt år. Det har bare været sindssygt spændende og mega overvældende, siger Hylleberg.

TTH Holstebro er kommet i slutspilspulje med Odense, København og Nykøbing Falster.