Håndbold

Viborg-profil skifter til fransk klub

Line Uno har gang i sin sidste sæson for Viborg. TV 2 SPORT

Playmakeren Line Uno rykker fra Midtjylland til det østlige Frankrig fra næste sæson, hvor hun skal spille for Besancon.

Line Uno skifter til sommer den danske liga ud med den franske.

Fredag offentliggjorde klubben Besancon, der i øjeblikket er nummer fire i den bedste franske række, at de har hentet Viborg-profilen på en toårig aftale.

- Jeg er meget glad. Det er dejligt, det er på plads, fortæller Line Uno til TV 2 SPORT.

Den 25-årige playmaker har allerede stiftet bekendtskab med sine kommende holdkammerater, da Viborg har mødt Besancon to gange i EHF Cuppens gruppespil med to sejre til følge.

- Jeg synes, spillestilen er god, og jeg var meget, meget overrasket over deres hjemmebane, og så har jeg haft nogle gode samtaler med træneren dernede. Så jeg er meget glad, siger Uno, der har kontraktudløb med Viborg til sommer.

Seneste dansker til Frankrig

Line Uno er blot den seneste i en efterhånden prominent række af navne i dansk kvindeholdbold, der enten har taget eller tager springet til fransk håndbold til sommer.

I efteråret blev den tidligere Viborg-træner Allan Heine ansat i Nantes, hvor han til sommer har sørget for at få selskab af Lotte Grigel og Stine Bodholt fra næste sæson. 

Derudover skifter landsholdsmålmanden Sandra Toft til Brest Bretagne, mens Louise Burgaard tager springet til topklubben Metz i den franske liga. 

- Jeg kan godt lide spillestilen i Frankrig, og jeg synes, det er et spændende land, så det er den kombination, tror jeg, fortæller Uno. 

Playmakeren kom til Viborg i 2015 fra SK Aarhus og har siden etableret sig som en profil for klubben. I denne sæson er Viborg med i slutspillet, mens de også har nået EHF Cup-semifinalen, hvor ungarske Siofok venter.